Ce a urmat după ce și-a luat 808 zile de concediu medical de la Jaguar Land Rover

luni, 28 decembrie 2020, 17:00
2 MIN
 Ce a urmat după ce și-a luat 808 zile de concediu medical de la Jaguar Land Rover

Un angajat din fabrica Jaguar Land Rover din Marea Britanie, care a fost concediat pentru că și-a luat peste 800 de zile de concediu medical, a avut câștig de cauză în instanță după ce a dat compania în judecată.

Vic Rumbold a lipsit 808 zile de la muncă în cei 20 de ani în care a lucrat la fabrica gigantului auto, din Castle Bromwich. Motivul absențelor îl reprezintă diverse probleme de sănătate sau accidentări la locul de muncă. De asemenea, bărbatul a fost nevoit să își ia zile libere după ce a fost atacat de un agresor.

Tribunalul din Birmingham a fost informat că 405 dintre aceste absențe au fost doar în ultimii patru ani. Asta înseamnă că Rumbold a lipsit mai bine de un an în această perioadă.

„Sincer, este cel mai mare număr de absențe pe care l-am văzut vreodată – 808 ture. A costat organizația aproape 100.000 de lire. Din 2000 și până acum nu a existat un an în care să nu lipsească”, a declarat managerul John Carter, care a efectuat o evaluare a angajaților Jaguar Land Rover.

Însă judecătorii au ajuns la concluzia că Jaguar Land Rover nu au urmat pașii legali când l-a dat afară pe Vic Rumbold în decembrie 2018.

Vic Rumbold a avut probleme la șold la începutul anului 2018 și a fost diagnosticat nercroză avasculară, care provoacă dureri cronice: din cauza unei astfel de dureri nu a putut să lucreze în perioada 12 martie – 13 august a acelui an.

Bărbatul a avut nevoie o operație de înlocuire a șoldului, care nu i-a permis să ajungă la muncă 12 săptămâni.

Când compania a luat la cunoștință handicapul lui Rumbold, care lucra în acel moment la linia de asamblare a mașinilor, i s-au făcut o serie de probe pentru roluri alternative. Acestuia i s-a găsit un job de birou, unde ar fi trebuit să lucreze o lună. Însă acesta l-a refuzat după numai o săptămână susținând că este doar „un rol inventat care să mă facă să mă întorc la muncă”.

Acesta a fost mutat apoi la vopsitorie, însă nu a reușit să facă față deoarece trebuia să se deplaseze constant. El mai susține că i s-a interzis să își folosească bastonul ca să se miște, deoarece putea deteriora caroseria.

Aflați amănunte de pe stirileprotv.ro.

Comentarii