Ce casti moto folosesc adevaratii profesionisti in domeniu? (P)

joi, 31 martie 2022, 10:22
2 MIN
 Ce casti moto folosesc adevaratii profesionisti in domeniu? (P)

Motocicleta este un mijloc de transport apreciat in intreaga lume atat pentru utilitatea sa, cat si pentru senzatiile tari pe care le poate oferi pe drumuri. Din aceste motive, motocicleta se foloseste ca mijloc de transport, dar si ca modalitate de distractie. In plus, ea este utilizata si in competitii sportive celebre la nivel global.

Modul in care este utilizata motocicleta depinde foarte mult de tipul vehiculului, de contextul in care este folosit, precum si de pregatirea utilizatorului. Ceea ce este o certitudine este faptul ca sunt mereu necesare echipamente de protectie. Din aceasta categorie fac parte si modelele de casti moto. Iata care sunt secretele profesionistilor, atunci cand vine vorba despre castile de protectie!

Ce caracteristici au cele mai bune casti moto?

Rolul castii pentru motocicleta este acela de a proteja cea mai expusa si sensibila zona a utilizatorului. Este vorba despre zona capului. In cazul unui impact, cel mai mare risc este cel presupus de loviturile la cap. De asemenea, in timpul deplasarii cu motocicleta, la viteze mari, este expusa si zona ochilor. Scopul principal al oricarui motociclist este acela de a se putea bucura de curse efectuate cu vehiculul preferat, fara a risca accidente grave.

Casca de protectie este foarte importanta, mai ales in cazul profesionistilor. Cele mai bune casti moto pentru profesionisti dispun de cateva sisteme de protectie foarte importante. Este vorba despre viziera si cozoroc, care protejeaza ochii si garanteaza o vizibilitate optima. Viziera este necesar sa fie anti-zgarieturi, pentru a face fata cat mai bine si in conditii dificile de drum. Totodata, exista utilizatori profesionisti care prefera sa utilizeze ochelarii pentru motocross. In acest sens, viziera trebuie sa fie detasabila.

Alte caracteristici de care dispun castile preferate de profesionistii din domeniu sunt cele care permit o respiratie usoara pe parcursul drumurilor. Este vorba despre gaura de evacuare din zona din spatele castii, precum si de gaura de ventilare disponibila in zona barbiei. Acestea permit o circulatie corecta a aerului din interiorul castii moto si o respiratie corecta pe parcursul intregii curse.

In privinta materialului utilizat la producerea castilor, cele mai solide modele sunt produse din ABS. Acesta este un material care face fata socurilor si poate sa atenueze foarte bine orice impact. La exterior, casca trebuie sa fie vopsita cu vopsea rezistenta la raze ultraviolete, pentru a-si pastra aspectul impecabil pe termen cat mai lung.

De asemenea, castile de calitate dispun de captuseala care asigura un nivel suplimentar de confort termic. Este de preferat sa alegi o casca a carei captuseala sa fie detasabila, pentru ca pe timp de vara exista riscul incalzirii excesive in interior. Alege sa investesti intr-o casca dotata cu o captuseala din material anti-alergenic.

Si greutatea castii este foarte importanta, deoarece aceasta influenteaza confortul din timpul utilizarii. Castile preferate de profesionisti nu cantaresc mai mult de 1,5 – 2 kg. Acestea sunt ideale pentru motocross, dar si pentru activitati precum enduro sau drumurile cu ATV-ul.

Pentru a avea certitudinea ca alegi casti moto eficiente, achizitioneaza un model de la un distribuitor precum Sport-Mag.ro. Variantele profesionale sunt certificate si intrunesc standardele de siguranta impuse la nivel european. Alege una dintre variantele de casti disponibile la preturi excelente, care iti garanteaza experiente de top de fiecare data cand folosesti motocicleta.

 

Comentarii