Ce ciuperci poţi lua din pădure acasă. O expoziţie a specialiştilor de la Grădina Botanică

sâmbătă, 09 octombrie 2021, 01:52
1 MIN
 Ce ciuperci poţi lua din pădure acasă. O expoziţie a specialiştilor de la Grădina Botanică

În pregătirea bine-cunoscutei expoziţii Flori de toamnă, specialiştii de la Grădina Botanică din Iaşi au pregătit o expoziţie care va dura doar două zile, începe sâmbătă, 9 octombrie, şi se încheie duminică, 10 octombrie. 

Astfel, ieşenii doritori vor putea să vadă o largă varietate de ciuperci comestibile şi toxice, realizată de cercetătorii de la grădină în colaborare cu cei de la Laboratorul de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC). Speciile de ciuperci comestibile şi toxice sunt colectate atât din secţiile grădinii botanice, cât şi din pădurile din împrejurimile municipiului Iaşi şi din zona montană a judeţelor Neamţ şi Suceava. "Începând de sâmbătă, 9 octombrie 2021, ora 10.00, până duminică, 10 octombrie 2021, ora 19.00, vor fi prezentate eşantioane proaspete din specii cunoscute sau mai puţin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, dar şi prin importanţa alimentară, farmaceutică şi ecologică în cadrul ecosistemelor în care cresc. Speciile vor fi însoţite de diagnoze în care sunt explicate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor între ciupercile comestibile şi cele toxice", au precizat reprezentanţii Grădinii Botanice.

Expoziţia poate fi vizitată pe aleea din secţia Ornamentală (în faţa corpului administrativ), preţul de intrare fiind de 10 lei, iar pentru grupurile organizate este de 5 lei. Fotografiatul este liber.

Comentarii