Ce fel de ciuperci găsiţi în pieţele ieşene. Hribii se vând la 20 de lei kilogramul

vineri, 16 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Ce fel de ciuperci găsiţi în pieţele ieşene. Hribii se vând la 20 de lei kilogramul

Pădurile din Neamț sunt pline de culegători în luna septembrie, iar piețele din Iași comercializează cantități mari de ciuperci din această zonă. În această perioadă, atât în Piața Nicolina, cât și în Piața Alexandru Cel Bun, hribii sunt cei care apar la tarabele vânzătorilor. 

Pentru că este sezonul în care oamenii fac diferite conserve pentru anotimpul rece, ieșenii cumpără hribi din piețele din Iași pentru a prepara zacuscă, și nu numai. În piața din Nicolina o singură doamnă vinde hribi cu 20 de lei kilogramul. În Piața Alexandru cel Bun, în prima parte a zilei, o mașină cu număr de neamț descărca marfă pentru a fi vândută. Am găsit un singur băiat care avea 6 lăzi pline cu hribi, iar oamenii se înghesuiau să cumpere. Prețul cu care îi vinde este același, 20 de lei pe kilogram. Pentru a te asigura că poți cumpăra ciuperci în această perioadă este necesar să mergi dis de dimineață, chiar atunci când se deschid piețele. „Datorită ploilor din ultimul timp ciupercile au apărut în număr mare, iar oamenii care vin în piață se grăbesc să cumpere pentru a face zacuscă”, spune vânzătorul de hribi din Piața Alexandru cel Bun.

După ora prânzului, hribii din piețele ieșene dispar, iar tot ceea ce poți vedea sunt două-trei tarabe cu ciuperci champignon. Acestea se găsesc într-un număr mai mic și sunt aduse din Bacău, unde se află sediul Natur Champ SRL, renumit pentru producția de ciuperci champignon. Prețul acestor ciuperci variază în piețe. În Piața Nicolina un kilogram la prima tarabă pe care o găsești costă 13 lei, iar dacă te mai plimbi puțin poți găsi cu 10 lei. În Piața Alexandru cel Bun prețurile sunt mai scăzute, un kilogram costând între 10 și 12 lei. 

Comentarii