Vizită cu pronunţat caracter electoral: la ora 9.00 va fi deja în capăt CUG

Ce program are președintele Klaus Iohannis astăzi la Iaşi.

sâmbătă, 05 octombrie 2019, 02:01
2 MIN
 Ce program are președintele Klaus Iohannis astăzi la Iaşi.

Preşedintele ţării va fi prezent astfel pentru a treia oară în acest an la Iaşi. Însă, de data aceasta, vizita şefului statului va fi una preponderent politică: Klaus Iohannis participă la Adunarea regională a organizaţiilor PNL. Ce alte activităţi mai sunt prinse în programul preşedintelui la Iaşi?

În această dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis se va afla în Iaşi. Şeful statului a mai fost de două ori în acest an în municipiul reşedinţă: prima dată în ajunul Zilei Unirii, pe 23 ianuarie, iar a doua oară în preajma alegerilor europarlamentare. De data aceasta, Iohannis va participa ca invitat la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est. Sunt aşteptaţi liberali din toate organizaţiile partidului, organizatorii estimând numărul lor la peste 2000. Vor fi prezenţi, alături de ieşeni, parlamentari şi eurodeputaţi ai partidului, iar, dintre aceştia, vor susţine discursuri Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur. Vor avea, de asemenea, alocuţiuni şi cei doi preşedinţi – al României, Klaus Iohannis, respectiv al PNL, Ludovic Orban. Adunarea se va ţine la Centrul de evenimente Agora (Providenţa, capăt CUG), din şoseaua Nicolina, începând cu ora 9. 
 
Şeful statului se va întâlni şi cu primarul Iaşului, dar locul întrevederii nu a fost făcut public. „Mă voi întâlni cu domnul preşedinte în calitate de gazdă. Nefiind membru al vreunui partid politic, nu pot să solicit o întâlnire politică“, a declarat, ieri, Mihai Chirica. Amintim că primarul Iaşului şi-a declarat public susţinerea pentru candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţie, inclusiv în campania electorală „pe care dumnealui vrea să şi-o desfăşoare şi în zona Iaşului“. Întrebat dacă susţinerea va fi reciprocă, respectiv a lui Iohannis pentru Chirica, la alegerile locale de anul viitor, primarul a spus că speră că actualul preşedinte îşi va continua mandatul. „Celelalte lucruri sunt elemente care se tranşează la momentul potrivit“, a mai spus edilul ieşean, adăugând că susţinerea sa nu e condiţionată de un eventual sprijin similar, în iunie viitor. Totusi, intalnirea cu presedintele nu este sigura, surse politice spunand ca aceasta este mai mult o dorinta a primarului decat un aranjament prestabilit. Surse liberale sugereaza ca primarul forteaza un exercitiu de imagine proprie, fara a obtine gesturi de reciprocitate din partea presedintelui.
 
Primarul a anunţat, ieri, că l-a invitat pe şeful statului la Sărbătorile Iaşului, însă, în lipsa unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, pare puţin probabil ca Iohannis să revină într-una din următoarele zece zile.

Comentarii