Ce se întâmplă la Aeroport? O juristă a plecat în mod intempestiv

sâmbătă, 08 iunie 2019, 01:59
2 MIN
 Ce se întâmplă la Aeroport? O juristă a plecat în mod intempestiv

Plecarea intempestivă a uneia dintre cele trei juriste ale regiei a ridicat semne de întrebare pe fondul numeroaselor acţiuni în instanţă în care este parte regia. Conducerea aerogării susţine însă că desfacerea contractului s-a făcut cu acordul ambelor părţi, la cererea fostei angajate.

Regia Autonomă Aeroportul a rămas, săptămâna aceasta, fără una dintre cele trei juriste pe care le avea. Este ultima plecare dintr-un şir mai lung de mişcări de personal. În paralel, se desfăşoară o serie continuă de concursuri de angajare, unele proceduri fiind reluate de mai multe ori până la ocuparea postului vizat. Practic, cu cât jobul necesită o calificare mai înaltă – cum au fost cele de inginer de sistem sau de inspector în achiziţii publice – cu atât e mai dificilă angajarea. Pe alte posturi e bătălie. Într-o asemenea competiţie încheiată în martie şi-a găsit un post şi un consilier judeţean al PSD.

Informaţii primite la redacţie ieri-dimineaţă afirmau însă că plecarea Ceciliei Însurăţelu de la Juridic s-ar fi făcut la presiunea conducerii Aeroportului. Angajată la Aeroport de şase ani (a venit în 2013 de la şefia Direcţiei Juridice a Prefecturii), Cecilia Însurăţelu nu a dorit să comenteze încetarea contractului de muncă cu Aeroportul, care a intervenit miercuri.

Aceleaşi informaţii indicau şi faptul că Monica Nichituş, director economic şi fost director interimar al aerogării în primele luni ale anului trecut, ar fi în relaţii foarte reci cu actuala conducere. Ea se află în aceste zile în concediu medical.

Directorul general al Aeroportului ne-a declarat că desfacerea contractului de muncă al Ceciliei Însurăţelu s-a făcut la cererea acesteia şi că procedura s-a încheiat cu acordul ambelor părţi. Practic, de joi, un post de jurist este vacant. Cătălin Bulgariu a precizat doar că motivul plecării Ceciliei Însurăţelu nu este pachetul de acţiuni în instanţă în care aerogara este parte în încercarea de anulare a mai multor autorizaţii de construire emise de Primăria Aroneanu în zona de servitute a Aeroportului.

În ultimii doi ani, regia câştigat, dar a şi pierdut procese cu actuali şi foşti angajaţi, a iniţiat peste 20 de acţiuni pentru respectarea zonei de servitute şi s-a judecat pentru recuperarea unor datorii (cu Blue Air, de exemplu) sau pentru contestarea unor pretenţii (cu Vega 93, firma care a construit noua pistă). La şedinţa de luna trecută a Consiliului Judeţean a fost aprobată o cerere a conducerii Aeroportului de a achiziţiona servicii de consultanţă şi reprezentare juridică în acţiunile deschise pentru asigurarea zonei de servitute.

Comentarii