Ce spectacole puteţi vedea în weekend la Operă, Ateneu sau Teatrul Luceafărul

sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Ce spectacole puteţi vedea în weekend la Operă, Ateneu sau Teatrul Luceafărul

Ieşenii care doresc să nu stea în casă în acest weekend au ocazia să urmărească o serie de spectacole de teatru, spectacole de operă sau piese de teatru cu păpuşi.

Una dintre primele reprezentaţii ale zilei va putea fi urmărită azi, 27 noiembrie, la Ateneul Naţional din Iaşi, de la ora 11.00 fiind programat spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, regia fiind semnată de Erica Moldovan. Spectacolul „Făt-Frumos din lacrimă” completeaza portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel în atenţia celor mici o capodoperă a literaturii naţionale. Preţul unui bilet este de 15 lei.

Tot la Anteul Naţional din Iaşi va fi jucat astăzi spectacolul „Un tramvai numit dorinţă”, actorii instituţiei urmând să urce pe scena sălii mari „Radu Beligan” de la ora 19.00.

„Spectacolul – eveniment «Un tramvai numit Dorinţă» este o dramă cu puternice accente comice sau o comedie a Destinului. Este un spectacol cu şi despre oameni cu ochii larg deschişi, pentru care fericirea e doar un cuvânt ca toate celelalte, pentru că nu există fericire deplină, ci doar drumul către ea!”, explică regizorul Andrei Ciobanu.

Din distribuţia spectacolului recomandat celor cu vârsta peste 16 ani fac parte artiştii Ramona Dorneanu, Daniel Onoae, Irina Frunză, Codrin Dănilă, Ana Hegyi, Arun Cotic, Dragoş Maftei şi Luca Afrisinei. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Tot în această seară, la Opera Naţională din Iaşi, este programat spectacolul „Aida”, care a avut premiera în luna aprilie 2013, regia aparţinându-i maestrului András Kürthy (Ungaria). Decorul spectacolului este realizat de Laszlo Szekely (Ungaria), costumele poartă semnătura lui Zsuzsanna Kiss (Ungaria), iar coregrafia este realizată de Adrian Mureşan (Opera Maghiară Cluj-Napoca). Vor interpreta soliştii, orchestra, corul şi baletul Operei ieşene, sub bagheta dirijorală a maestrului David Crescenzi. Dirijor cor este Manuel Giugula, iar coordonator coregrafic Cristina Todi. Din distribuţie fac parte Diana Bucur, Călin Brătescu, Andrada Roşu, Andrei Yvan, George Proca, Ivan Dikusar, Ana Maria Donose şi Olivian Andrişoae. Preţul unui bilet variază între 10 şi 60 de lei, în funcţie de locul în sală.

Duminică dimineaţa, cei mici pot alege dintre trei spectacole, două la Luceafărul, iar cel de-al treilea la Ateneul din Iaşi. De la ora 11.00, la Ateneu, se va juca spectacolul „Sarea-n bucate”, semnat de Marionnette Show, reprezentaţia urmând să poată fi urmărită în Sala mare. Preţul unui bilet este de 15 lei.

La Luceafărul, de la ora 10.00, vor avea loc două reprezentaţii: „Albă ca Zăpada” (în sala mare) şi „Povestea celor trei purceluşi” (în sala mică). Preţul unui bilet este de 14 lei. Seara, de la ora 19.00, la Ateneu, se va juca spectacolul „Take, Ianke şi Cadîr”, preţul unui bilet fiind 20 de lei.

Comentarii