De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cel mai mic pacient cu Covid de la Iaşi are o lună. Sunt 13 copii internați

luni, 27 septembrie 2021, 08:41
2 MIN
 Cel mai mic pacient cu Covid de la Iaşi are o lună. Sunt 13 copii internați

Ieri, 13 copii pozitivi erau internaţi la Spitalul de Pediatrie.

Numărul copiilor depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat în continuare în judeţul Iaşi. Ieri, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi se aflau internaţi 13 pacienţi pozitivi, cu vârste cuprinse între o lună şi 15 ani. Medicii susţin că patru dintre ei au nevoie de terapie intensivă, doi dintre copii fiind chiar intubaţi şi ventilaţi mecanic, cu o stare foarte gravă. Ceilalţi doi copii din ATI au forme moderate, însă sunt dependenţi de oxigen. Restul de nouă pacienţi pozitivi internaţi în zona roşie a spitalului primesc îngrijiri medicale din partea medicilor pediatri.

Din cele nouă cazuri, unul este al unui copil care a suferit o amputaţie la unul dintre degete. În urma testării făcute la spital, acesta a fost depistat COVID pozitiv, însă fără simptome. „În cursul nopţii a venit un caz de amputaţie traumatică, de deget cinci, s-a intervenit chirurgical în urgenţă, s-a practicat implantarea degetului. Va rămâne în zona roşie cât timp va avea nevoie de îngrijiri, apoi va fi externat la domiciliu sub supravegherea medicului de familie”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, coordonator al ATI-COVID şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Reprezentanţii spitalului susţin că în această perioadă au observat că sunt tot mai afectaţi de virusul SARS-CoV-2 copiii cu vârsta de sub un an. De asemenea, deşi în valurile anterioare copiii aveau în special manifestări digestive şi neurologice, acum apar tot mai multe cazuri de insuficienţă respiratorie.

Comentarii