COMUNICAT DE PRESĂ

Cercetașii României își doresc apă fără plastic

miercuri, 11 august 2021, 07:25
2 MIN
 Cercetașii României își doresc apă fără plastic

Proiectul ,,Apă fără plastic’’ a fost inițiat de o echipă formată din nouă cercetași cu vârste cuprinse între  12 și 13 ani din Centrul Local ,,Constantin Sapatino’’,  care își propune să informeze cei 170 de membrii ai Centrului Local despre consumul exagerat de apă îmbuteliată la PET-uri și să îi influențeze să renunțe la acest obicei aparent inofensiv, dar nociv în realitate, în scopul de a proteja mediul înconjurător  și implicit sănătatea lor precum și a familiilor din care fac parte. Echipa de proiect își va concentra toate eforturile pe parcursul celor trei luni de toamnă , septembrie-octombrie-noiembrie, să implementeze iar apoi să evalueze și să recompenseze rezultatele obținute.  

 

Ideea inițială aparține Asociației “Mai Bine” , iar acum cercetașii duc mai departe aceasta inițiativă în comunitatea scout.
Proiectul „Apă fără plastic” face parte din programul PPP – Împreună facem bine, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România. 
 
Echipa de proiect își dorește să încurajeze folosirea apei din surse sustenabile (apă de la robinet, apă filtrată, apă de izvor) și stocarea respectiv transportul apei în recipiente metalice sau de plastic dar de lungă folosință, și pentru aceasta vor purta discuții cu toți cercetașii din Centrul lor Local, vor arăta modurile prin care poți obține apă curată, apă vie, folosind sisteme de filtrare și vor crea mici filmulețe educative.
 
Și pentru ca la cercetași recunoașterea unei abilități se face prin insigne pe care tinerii și le cos pe cămașa de cercetaș, aceste insigne fiind un real motiv de mândrie, echipa de proiect va crea o insignă în acest scop  ce va fi acordată cercetașilor care vor reuși să facă schimbări în bine, reducând cantitatea de PET-uri pe care le folosesc ei și familiile lor. 
 
PPP Împreună facem bine" este un proiect implementat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România care le oferă tinerilor un program educațional de formare a abilităților de viață. Alături de atelierele de învățare facilitate de adulți, 65 de echipe formate din tineri au posibilitatea de a se implica în propria comunitate, implementând o idee de proiect, cu sprijinul unui minigrant în valoare de 250 de EUR. 
 
Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul celor 1500 de voluntari adulți.

Comentarii