Certificatul galben de laşitate

marți, 28 decembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Certificatul galben de laşitate

La adăpostul statului anormal şi mafiot creat de PSD şi augmentat de PNL, neamţul „educat” e capabil de orice laşitate ca să rămână liber şi după ce nu va mai fi preşedinte.   

Nu ştiu dacă obligativitatea de a prezenta la locul de muncă un certificat verde covid contrazice Constituţia şi nici nu mă interesează. Totuşi, maniera contradictorie în care actuala CCR, dominată de foşti politicieni mediocri, a interpretat în varii ocazii Legea Fundamentală, inclusiv în speţa propriilor pensii speciale, neruşinat de mari, îmi ridică multe semne de întrebare asupra onestităţii majorităţii reprezentanţilor acestei instituţii.

Problema principală în cazul impunerii, prin lege, a certificatului verde face trimitere la incredibila duplicitate a clasei politice. După săptămâni (cu multe victime ale pandemiei) când membrii PNL, PSD şi UDMR au vorbit, pe diferite voci, dar solidar, de importanţa acestei decizii, brusc, în urma mitigului semi-violent al simpatizanţilor AUR şi după o discuţie cu Iohannis, politicienii au realizat că proiectul de lege ar putea să fie respins de CCR.

A fost nevoie aşadar ca banda lui George Simion să-şi bată joc de jandarmi şi să-i fugărească pe parlamentarii înnebuniţi de frică prin curtea Casei Poporului, ca peneliştii, pesediştii şi aleşii unguri (plus Iohannis!) să fie străfulgeraţi de ideea că documentul cu pricina ar putea să nu fie prea constituţional! Până la asaltul auriştilor, indivizii jucaseră probabil şeptic în Parlament în loc să consulte Constituţia plus legile elaborate şi votate tot de ei. Ce face teama din omul incapabil!

Şi asta în condiţiile în care guvernul este condus de un general al armatei române (fost şef de stat major!), iar vajnicii jandarmi sunt încă înjuraţi pentru bestialitatea de care au dat dovadă la mitingul anti-PSD de pe 10 august 2018 când, pentru a apăra gaşca lui Liviu Dragnea, au bătut la grămadă femei, copii, trecători, babe şi turişti străini. Se pare că băieţii aştia cât bivolii se pricep să joace doar de partea infractorilor. Ca situaţia să fie şi mai penibilă, ministrul Internelor, Bode, a ţinut să precizeze mândru că jandarmii nu au folosit forţa cu toate că protestatarii conduşi de Simion le-au confiscat atât gardurile de protecţie, cât şi bruma de onoare pe care o mai aveau!

Văzând această revărsare de incompetenţă şi prostie, mă întreb cu deplină îngrijorare ce se va mai întâmpla oare în România, dacă Rusia va ocupa Ucraina, ajungând până la graniţele noastre; dacă, în primăvară, vom avea revolte de stradă din pricina costurilor exorbitante ale vieţii; ori dacă, încă o dată, AUR va ieşi impetuos la atac, solicitând desfiinţarea tuturor partidelor ale căror denumiri nu încep cu A. Primii vor părăsi ţara politicienii – nu am nicio îndoială!

Orice societate bolnavă de la cap se împute, de aceea Iohannis este principalul vinovat pentru haosul de astăzi. Iniţial, judecându-l doar ca primar al superbului Sibiu, l-am perceput pe neamţul ajuns preşedinte al României ca pe o speranţă. După vreun an, am priceput dezamăgit că matahala reprezintă un monument de lene. Oleacă mai târziu, am băgat de seamă că indolenţa sa merge mână în mână cu o doză substanţială de impostură, adevăratul Iohannis fiind radical diferit de patriotul, reformatorul şi luptătorul anticorupţie care mi-a cerut votul, promiţându-mi solemn o Românie normală!

Însă abia acum înţeleg cine este Klaus Iohannis: un individ malac, dar laş care a văzut ce a păţit Băsescu dacă a lăsat justiţia independentă. A încasat-o şi matelotul hoţ peste bot! La adăpostul statului anormal şi mafiot creat de PSD şi augmentat de PNL, neamţul „educat” e capabil de orice laşitate ca să rămână liber şi după ce nu va mai fi preşedinte.   

Comentarii