Cinci avocaţi candidează la şefia Baroului ieşean

miercuri, 19 aprilie 2023, 01:52
1 MIN
 Cinci avocaţi candidează la şefia Baroului ieşean

Avocaţii ieşeni îşi vor alege noua conducere peste două săptămâni. Pe 3 mai se vor desfăşura alegerile pentru desemnearea noului decan al Baroului şi pentru noile organe de conducere ale acestuia. 

Actualul decan, avocatul Tudor Duca, nu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat. El va candida totuşi pentru un loc în cadrul Consiliului de conducere a Baroului. „Am ajuns la concluzia că un singur mandat de decan îmi este suficient. În următorii ani vreau să mă concentrez pe familie şi pe activitatea profesională. Conducerea Baroului implică un consum enorm de timp şi energie. Candidaţii care s-au anunţat sunt avocaţi cu experienţăşi sunt sigur că oricare dintre ei va putea conduce cu eficienţă Baroul”, a precizat Duca.

Pentru conducerea Baroului, şi-au depus candidatura avocaţii Anamaria Borş, Oana Neda, Doina Stupariu, Ciprian Mitoşeriu şi Neculai Volovăţ. Activitatea de decan al Baroului ieşean este onorifică, nefiind remunerată. La alegerile din 3 mai urmează să fie desemnaţi şi cei 12 membri ai Consiliului baroului, cei trei membri al Comisiei de cenzori, cei 9 membri ai Comisiei de disciplină, reprezentantul avocaţilor ieşeni în Comisia centrală de disciplinăşi cei cinci delegaţi ai Baroului ieşean la Congresul naţional al avocaţilor. 

Comentarii