Cinci profesori de la Colegiul Naţional au mers o săptămână în Cipru prin programul Erasmus

joi, 01 august 2019, 19:35
1 MIN
 Cinci profesori de la Colegiul Naţional au mers o săptămână în Cipru prin programul Erasmus

Un grup de cinci cadre didactice de la Colegiul Naţional din Iaşi au participat la finalul lunii trecute la un curs de formare în Cipru care a avut ca temă educaţia prin folosirea siturilor arhelologice, a muzeelor, monumentelor sau a naturii. Cursul s-a desfăşurat în perioada 22-28 iulie, în oraşul Limassol din Cipru, fiind intitulat „Education Outside the Classroom from sites, museums, monuments & nature“. 

Mobilitatea face parte din proiectul „Strategii didactice inovative în sprijinul educaţiei inclusive“ desfăşurat în cadrul programului Erasmus^ de Colegiul Naţional şi care presupune activităţi educaţionale până în iunie 2020. Tot în cadrul acestui proiect vor mai participa la acelaşi curs alte două cadre didactice în luna septembrie a acestui an, iar în perioada 12-16 august, opt profesori ai Colegiului National vor participa la cursul de formare „Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention“ desfăşurat în Italia, în oraşul Florenţa.

În cadrul cursului din Cipru, cadrele didactice au participat la prezentări de şcoli, ale localităţilor în care îşi desfăşoară acestea activitatea, dar şi la activităţi de învăţare în afara clasei, alături de cei cinci profesori din Iaşi participând şi cadre didactice din Croaţia, Spania, Finlanda, Ungaria, Slovacia sau Letonia. De asemenea, în cadrul activităţilor din Cipru, au avut loc prezentări ale metodelor prin care se poate eficientiza organizarea activităţilor extracurriculare, precum şi a unor aplicaţii informatice care pot fi folosite în cadrul unor asemenea activităţi. Pe lângă partea teoretică, cadrele dicatice au efectuat vizite de studiu la monumente istorice sau muzee din Limassol, Nicosia şi Paphos.

 

 

Comentarii