Cine va veni la şefia Poliţiei Locale în locul domnului Zamfirescu

sâmbătă, 09 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 Cine va veni la şefia Poliţiei Locale în locul domnului Zamfirescu

O ştire care a apărut în ziarul nostru de acum două zile pare să fi aruncat în aer calmul, liniştea şi atmosferă de plăcută somnolenţă de la Poliţia Locală din târgul nostru. Vestea că scaunul şefului cel mare, onorabilul domn Zamfirescu, va fi scos la concurs a dat speranţe unei anume părţi din rândul tinerilor pensionari ieşeni. 

Ne referim, desigur, la acei oameni cu profil de „erou“, lucrători în servicii secrete, poliţie, curţi de justiţie şi altele, care au ieşit la pensie pe la patruzeci şi ceva de ani, unii la cincizeci, şi care îşi caută acum locuri de muncă pentru a mai pune un ban deoparte. Este nevoie, desigur, de un adaos la pensie, necesar după ani de lucru greu în slujba cetăţeanului, la comanda unui stat care aproape i-a abuzat, lovindu-i lunar cu zeci de milioane. Sute sau chiar mii de asemenea indivizi rămaşi pe drumuri, care au prins a se îngrăşa mâncând din pensie, bat zilnic pietonalul din centru oraşului, cu ochii spre un posibil anunţ de angajare la Primărie, Consiliul Judeţean şi alte instituţii publice.

Pe la colţuri, vorbesc de expertiză, de faptul că lucrurile nu mai sunt la fel ca altădată, tinerii care le-au luat locul nu au experienţă, nici voinţă şi talent, aşa cum au avut ei. Iată, spun ei, ce bine a mers până acum Poliţia Locală, care a fost condusă de un veteran adevărat. Domnul Zamfirescu, care a combinat pensia cu salariul, a dovedit că aceasta este reţeta succesului, deci aşa trebuie să mergem şi de acum încolo. De aceea poate se şi pregăteşte o mutare în culise, care să meargă pe acelaşi calapod. Spun anumite surse din Poliţia Locală că în locul actualului şef se pregăteşte un alt tânăr pensionar, ieşit de curând la pensie. Pe el îl va recomanda, desigur, faptul că a lucrat în poliţie, că a ieşit cu o pensie de invidiat, la care va adăuga şi leafa de şerif. Îl mai recomandă şi nişte pile de la Cotroceni. Numele său este Brandu.

Ce motive de îngrijorare mai sunt prin politica ieşeană

Faptul că la tăiatul porcului de la sfârşitul anului trecut – un ritual care are loc la Ciric şi la care se afirmă de obicei legăturile de sănge la partidoiul ieşean – nu au fost chemaţi onorabilii domni Cristi Stanciu şi Ion Câmpeanu nu a scăpat neobservat de tânărul nostru prefect Marian Şerbescu. La rândul său nu a fost invitat, iar această atitudine din partea şefului Consiliului Judeţean, Maricel Popa nu anunţă niciodată vremuri liniştite. Are, prin urmare, motive de îngrijorare prefectul? Sau nu are? Aceasta-i întrebarea la care sunteţi invitaţi să răspundeţi în acest week-end!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

Comentarii