Comisia Europeană desfiinţează capitolul PNRR de Digitalizare

joi, 29 iulie 2021, 13:12
1 MIN
 Comisia Europeană desfiinţează capitolul PNRR de Digitalizare

Comisia Europeană desfiinţează „costurile“ cu digitalizarea din PNRR, arată un document obţinut de Newsweek România. Documentul confirmă articolul din Die Welt, care a scris că experţii europeni au reproşat României lipsa de informaţii clare privind costurile de implementare. În documentul obţinut de Newsweek România, expresia cea mai frecvent înâlnită este “calculele nu sunt clare“. 

De exemplu, în ceea ce priveşte cloudul guvernamental, experţii arată că există diferenţe de zeci de milioane de euro, de la un document la altul, deşi toate datele sunt furnizate de Executivul de la Bucureşti: “Calculele nu sunt clare; coturile furnizate în documentul de referinţă nu corespund cu costul citat pentru această măsură; conform tabelului din anexa 2 totalul este de 373 milioane EUR, în timp ce în documentele justificative, suma este de aproximativ 231 milioane EUR“, arată analiza celor de la Bruxelles.

Tot la calculele privind cloudul guvernamental, documentul obţinut de Newsweek România arată că s-au folosit drept costuri e referinţă informaţii privind centrele de date ale Google şi Microsoft, care nu sunt relevante pentru cloudurile guvernamentale.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii