Competiție acerbă pentru refacerea a 18 segmente de drum în Ciurea: cinci firme cu greutate, aliniate la start

joi, 17 august 2023, 01:50
1 MIN
 Competiție acerbă pentru refacerea a 18 segmente de drum în Ciurea: cinci firme cu greutate, aliniate la start

Cinci firme cu greutate concurează pentru un contract de refacere a unor drumuri afectate de inundații în comua Ciurea. Compania Națională de Investiții finanțează lucrările cu 12 milioane de lei. 

Cei cinci sunt Simmar Trans, Eky-Sam, Conest, Con Ted Company și Danlin XXL, iar ofertele lor vor fi departajate după criteriul prețului cel mai scăzut. Lucrările vizează porțiuni de drum în 6 din cele 7 sate ale comunei.

Astfel, în Hlincea vor fi refăcute trei segmente de drum în lungime totală de 795 m, în Lunca Cetățuii vor fi reparate tot trei porțiuni, în total 1395 m, la Dumbrava, patru segmente, 534 m, în satul Ciurea, strada Olimpilor, 892 m, în Picioru Lupului, strada Fructelor, 370 m, iar în satul Slobozia, cinci străzi din categoria drumurilor sătești, în total 2079 m.

Cele 18 segmente de drum local cu lățimi ale părții carosabile de la 3 la 5,5 metri însumează 6065 m. Potrivit Caietului de sarcinic care însoțește procedura, toate aceste străzi vor fi asfaltate și prevăzute cu rigole carosabile sau betonate pentru scurgerea apelor pluviale. Odată atribuit, contractul de lucrări va dura 46 de luni: 10 luni pentru execuție și 36 de luni pentru garanție. (Radu MEȘNIȚĂ)

Comentarii