Concert extraordinar de colinde în trei limbi, duminică, la Catedrala Romano-Catolică. Sala, de regulă neîncăpătoare

vineri, 15 decembrie 2023, 22:53
1 MIN
 Concert extraordinar de colinde în trei limbi, duminică, la Catedrala Romano-Catolică. Sala, de regulă neîncăpătoare

Unul dintre cele mai îndrăgite coruri din Iaşi va susţine un concert tradiţional de colinde, duminică, 17 decembrie 2023, de la ora 19.00. „Juvenesc Ecclesiae”, corul tinerilor catolici, care a participat şi la emisiunea „Românii au talent” fiind la un pas de a fi selectaţi pentru semifinale, vor cânta tuturor ieşenilor care doresc să-i asculte în Catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi. 

Din experienţa anilor anteriori, catedrala va fi neîncăpătoare, dar cei care nu vor ajunge la timp pentru a ocupa un loc vor putea urmări concertul la postul de televiziune Angelus TV sau vor putea asculta la postul de radio Ercis FM.

„În atmosfera plină de farmec a sărbătorilor de iarnă, când zăpada începe să îmbrace străzile şi inimile se încălzesc cu spiritul Crăciunului, există un eveniment care aduce bucurie şi lumină în sufletele noastre: Concertul Tradiţional de Crăciun al Corului de tineri al Catedralei Romano-Catolice din Iaşi, «Juvenes Ecclesiae». Este al 27-lea an consecutiv când acest cor de tineri aduce lumină şi emoţie prin muzica lor în inimile celor prezenţi”, au precizat reprezentanţii Episcopiei.

Vor fi interpretate aproximativ 20 de colinde din repertoriul naţional şi internaţional, în limbile române, engleză şi franceză, seara fiind încheiată şi cu o urătură. Solişti vor fi Petru Pavel – invitat, Maria Lucaci, Lidia Mădălina Chicet, Roxana Gabriela Cuffner şi Alexandru Neculăeş. Alături de cor va fi şi Orchestra „Tineri interpreţi ieşeni”, la orgă va fi Octavian Bişoc, iar dirijor va fi Maximilian Husaru. Gazda acestui eveniment va fi pr. Cristian Diac. 

Comentarii