Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

joi, 01 octombrie 2020, 01:50
3 MIN
 Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Aşa cum era de aşteptat, lupii flămânzi rămaşi pe dinafara listelor de la PSD Iaşi, în frunte cu fostul trezorier scos de tânăr la pensie Marius Ostaficiuc, cică s-au regrupat chiar de duminică seară la o discuţie la separeu, fiecare primind misiuni de atac om cu om. De altfel, martorii oculari zic că imediat după anunţarea rezultatelor, din sediu au ieşit trântind uşa, ostentativ, atât Ostaficiuc cât şi trupa, printre care şi zootehnista şefă Mihaela Ivancea, aprobaţi din priviri de dipotaţii care nu mai au şanse la loc pe liste.

Miza cea mare este, fireşte, cine va avea pâinea şi cuţitul la împărţit rotogoala micuţă de caşcaval pentru alegerile parlamentare din decembrie. Din calculele noastre, PSD Iaşi nu poate miza pe mai mult de un senator şi trei deputaţi, la scorul de 20 la sută. Cererea din piaţă este însă acolo de 4-5 ori mai mare.

Fireşte că primii care pretind loc sunt cei care, zic ei, s-au sacrificat pentru partid ca să piardă onorabil: Popa şi Gavrilă. Socotelile făcute de aripa electricienilor arată însă cu totul alta: jos cu ei, că au pierdut, şi venim noi. Ce şanse au aceştia? Haideţi în pulsuleţul următor!

Ce se cere de la Bucureşti?

Din câte auzim la radioşanţul de partid, contestatarii din PSD Iaşi vor să ceară demisia celor doi la conducerea centrală pe motiv de pierdere ruşinoasă. Greu însă de spus că Ciolacu&co. va accepta aşa ceva acum, căci ar însemna să accepte schimbări similare în mai bine de juma de ţară, ceea ce ar însemna să-şi pericliteze chiar poziţia lui de şef abia ales.

Ca urmare, speranţa contestatarilor de la Iaşi nu poate fi decât o revoluţie la nivel de ţară în partidoi. Ceea ce, băbăeţ, chiar e o naivitate, zău. Variantele sunt însă pe masă şi la Iaşi, căci tocmai de aceea băieţii răi, cu Covid, cu teste în lucru sau fără, nu mai ţin cont de asta şi se adună la sfat seară de seară.

Gurile rele mai zic că, pe termen scurt, până la facerea listelor electorale, miza lupilor flămânzi este să zboare de pe listele pentru CL pe oamenii Cameliei, ca să pună ei nişte zeloşi ce vor bate palma cu Chirica în secunda doi, poate chiar să obţină şi un post de vice, cine ştie. Trageţi deci aproape berea şi seminţele, că vin faze frumoase! Poate chiar şi şuturi de la 11 metri…

PS: În tot acest scandal intern, e bine să nu scăpaţi din vedere şi mişcările polului moderat de aici: Cristi Stanciu şi oamenii săi, cei care au fost tot timpul la mijloc, mulţumindu-se cu jumate din pradă. Vor face şi acuma la fel, sau vor intra în luptă pentru hartan mai mare? Greu de spus.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii