Concurenţă mare pe întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. 120 milioane lei, pe masă. Care sunt „loturile” ?

vineri, 06 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Concurenţă mare pe întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. 120 milioane lei, pe masă. Care sunt „loturile” ?

Banii sunt de la lucrări de plombare a gropilor şi până la realizarea marcajelor rutiere.

Concurenţă mare pe contractele de întreţinere în următorii doi ani a drumurilor judeţene: 13 oferte distincte au fost înscrise pentru unul până la trei din cele patru loturi scoase la licitaţie de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Dar în spatele intenţiilor de participare stă un număr mai mic de firme.

Astfel, Enviro Construct are oferte separate pentru loturile 1, 2 şi 4, Construct & Drum, pentru loturile 1, 2 şi 4 (dar pe primul lot merge în alianţă cu Firogal 1 SRL), Conest SA şi Eky-Sam s-au înscris fiecare pentru aceleaşi trei loturi, dar Eky-Sam concurează în alianţă cu Loial Impex şi pentru lotul 3, Bogdy Trans merge în alianţă cu Cornell’s Floor SRL pe loturile 2 şi 4, iar câte un singur lot vizează 2K Octogon (3) şi EN Electric Proiect Office în asociere cu Alpenside (1).

CITESTE: VIDEO/FOTO Asfalt turnat pe ploaie la marginea județului

Lotul 1 este vizat aşadar de cinci ofertanţi, lotul 2 a atras şase oferte, lotul 3 pare cel mai puţin atractiv, doar două, iar al patrulea lot este râvnit de cinci concurenţi. Lotul 2 este şi cel mai scump dintre toate, contractul fiind evaluat la 54,68 milioane de lei, în vreme ce ultimul lot are o valoare estimată de numai 13,14 milioane de lei.

Acesta din urmă se referă la întreţinerea platformei drumurilor, asigurarea scurgerii apelor din zonă şi prevenirea efectelor inundaţiilor şi asigurarea esteticii rutiere prin cosirea vegetaţiei şi curăţarea ramurilor uscate).

Pe lotul 2 sunt prevăzute lucrări de refacere a dalelor din beton şi colmatarea fisurilor, precum şi întreţinerea drumurilor pietruite, pe listă fiind mai multe segmente de pe 16 drumuri judeţene. Lotul 1 (29,46 milioane de lei) vizează întreţinerea carosabilului asfaltat prin plombări, inclusiv pe perioada iernii, colmatarea fisurilor, întreţinerea podurilor şi amenajarea şanţurilor şi rigolelor pavate.

CITESTE SI: Pe mâinile cui am dat judeţul? Nici foştii şefi, nici actualii habar nu au de reţeaua de drumuri

În fine, lotul 3 (23 de milioane) include include indicatoarele şi panourile de informare, parapeţi şi alte mijloace de siguranţă a circulaţiei rutiere, precum şi executarea marcajelor pe drumurile cu îmbrăcăminte asfaltică.

Evaluarea ofertelor ar urma să fie făcută până la sfârşitul lunii martie. 

Comentarii