Conducerea de la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi intervine în controversa de la unitatea mobilă de la Leţcani

luni, 12 aprilie 2021, 20:28
2 MIN
 Conducerea de la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi intervine în controversa de la unitatea mobilă de la Leţcani

Conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi a trimis o adresă către oficialii Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Euronest prin care arată de ce nu sunt de acord cu deschiderea unităţii modulare de la Leţcani. Decizia este pusă pe seama documentaţiei neadecvate de la instalaţia electrică. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se află sub administrarea Consiliului Judeţean Iaşi.

“Schita electrica prezentata este de la punctele de transformare pana la intrarile in tablou. Nu exista detalii despre reteaua electrica interna a spitalului. Schita electrica nu are nici un simbol specific acceptat in UE. Schita nu are marca a proiectantului, nu este semnata si asumata.

Vedeti aici adresa integrala remisa presei de conducerea Spitalului de Boli Infectioase Iasi

Precizam ca in situatia In care operatorul economic persoana juridica straina doreste prestarea de servicii pe domeniul electric in Romania, trebuie sa respecte art A din Ordinul Presedintelui Autoritatli Nationale de Reglementare In Domeniul Energiei, publicat In Monitorul Oficial nr. 730/21.09.2016, deci nu este 0 schita valida conform legislatiei romanesti. Aparatura medicala”, se arată în adresa semnată de managerul Florin Roşu.

Cititi si: Ceartă la ușa închisă a Spitalului Mobil: „o panaramă“, „un fake din Turcia“. PSD a părăsit dezbaterea

În nenumărate rânduri Costel Alexe, şeful CJ Iaşi, a atras atenţia că lucrările la spitalul modular nu sunt corepunzătoare. Unitatea de la Leţcani a costat 13 milioane de euro şi a fost achiziţionată când la conducerea CJ Iaşi se afla Maricel Popa, contracandidatul lui Alexe la alegerile din toamna trecută. De altfel, la o şedinţă a CJ, Alina Popa, managerul Euronest, a spus că din punctul ei de vedere unitatea mobilă de la Leţcani poate fi deschisă oricând, fiind remediate toate neajunsurile semnalate de autorităţile din domeniu.

Cititi si: Spitalul mobil, într-adevăr unul de război: conflict total între CJ Iaşi şi Euronest. S-au luat de canapea

 

Comentarii