Conflict banal în staţia de autobuz terminat cu moarte de om

miercuri, 22 decembrie 2021, 02:49
1 MIN
 Conflict banal în staţia de autobuz terminat cu moarte de om

Un ieşean abia ieşit din adolescenţă şi-ar putea începe tinereţea în închisoare, ca urmare a unui moment în care l-au lăsat nervii. Marian Ţapoveţ este judecat pentru loviri cauzatoare de moarte, după un conflict cu un pensionar petrecut într-o staţie de autobuz. 

Din datele anchetei rezultase că incidentul fusese provocat de vârstnic, care l-a jignit şi înjurat pe Ţapoveţ, încercând apoi să-l lovească. Tânărul de 19 ani a replicat, lovindu-l pe pensionar de două ori cu pumnul în zona feţei.

Bătrânul a căzut, lovindu-se cu ceafa de trotuar. Lovitura i-a provocat o fractură craniană însoţită de o hemoragie meningeală, care s-a complicat ulterior. Victima a decedat după câteva zile la spital, în urma unei pneumonii.

Codul Penal stabileşte o pedeapsă cu închisoarea pe un termen cuprins între 6 şi 12 ani pentru loviturile care au ca urmare moartea victimei.

Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului la începutul lunii noiembrie, tânărul fiind judecat sub control judiciar şi interzicându-i-se să părăsească municipiul. La termenul de ieri, magistraţii au menţinut controlul judiciar, dar l-au relaxat, permiţându-i lui Ţapoveţ să circule în interiorul graniţelor ţării. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 ianuarie. 

Comentarii