Controversatul domn Horodniceanu: la Iaşi mumă, la Bucureşti ciumă?

miercuri, 10 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Controversatul domn Horodniceanu: la Iaşi mumă, la Bucureşti ciumă?

Băbăeţ băă, aşa ceva să păţăşti după o gafă pe care aparent n-ai da prea multe parale, apăi zău dacă te-ai fi gândit, în veci… Vădaţi seama câte belele vor urma a curge pe capul procurorului Horodniceanu, riscând inclusiv excluderea din magistratură, din cauză că nu a ştiut să-şi adecveze anvergura funcţiei cu banalul situaţiunii? 

Dar, tocmai pentru că s-au făcut atâtea speculaţii, am zis să facem şi noi aicea o mică trecere în revistă, una aniversară, a activităţii lui dom’ procuror, cu bune şi rele, ca la final să tragem linie şi să facem o medie, să vedem ce iese: trece au ba clasa?

Prima concluziune este aceea că la Iaşi dânsul chiar are merite incontestabile: este primul procuror care, ca şef de parchet, s-a luat de marii granguri imobiliari cu ale căror tentacule se joacă Mihăiţă de ani buni precum mâţele lui Creangă de motoceii ăia legaţi de prichiciul sobei, făcând dosare pe care colegii de la DNA le ascund sub preş de ohohoo. Ceea ce, clar, putem spune: bravos, monşer!

Numai că… Iată, din ce ştim în privinţa activităţii lui din capitală, cât a fost şef al structurii centrale a DIICOT, el este procurorul care în 2016 mai avea puţin şi cerea arestarea unor jurnalişti britanici ce făcuseră un reportaj, zice-se trucat, despre traficanţii români de arme. Vorba unui coleg: când un om al legii se repede să te bage la „cremenal” pentru delict de opinie, mi se aprinde imediat beculeţul roşu.

Ei bine, acelaşi om brav la Iaşi l-a promovat la DIICOT pe procurorul Ionuţ Oprea, cel care a înscenat o anchetă penală împotriva a mai mulţi jurnalişti de bună credinţă, la comanda dubiosului premare Băluţă, caz care a revoltat atunci opinia publică după ce s-a aflat că soţia lui Oprea era taman avocata interlopilor din premăria respectivă de sector.

Spuneţi aşadar şi voi acuma, stimaţi telespectatori, după ce aţi văzut filmuleţul cu el oprit în trafic de cei doi poliţişti, unde l-aţi încadra pe dom’ procuror: al zmeul de la Iaşi, sau la executantul de la Bucureşti?

PS: Şi încă două chestiuni făinuţe, plus un apendice, despre acest megascandal legat de dom’ procuror, dacă tot veni vorba? Să le luăm, aşadar, pe căprării!

Unu la mână – Mulţi au întrebat cum de se face că poliţiştii nu cunoşteau numerele maşinii BMW ale lui dom’ procuror, din moment ce în branşă cică ar circula asemenea liste, tocmai ca să fii pe fază. Ei bine, aicea auzim tot din branşă că maşina în cauză nu era pe numele lui dom’ procuror, ci pe numele firmei soţiei. Hopaa!?

Doi la mână – Voi ştiaţi, de-un par egzamplu, că unul din cei doi oameni ai legii, ăla cu hăinuţe ponosite, dacă vă mai amintiţi, este taman ficiorul unui cunoscut premare pesedist din coasta Iaşului? Hopaa?!

Apendice – Se aude prin anume zone cu ochi albaştri că dom’ procuror tocmai venea înspre Iaşi ca să pună la cale audierea fugarului Rizea, aflat în puşcărie la Vaslui după ce a fost trecut Prutul, şi că multora sus-puşi le e cam frică de ce poate spune ăla. Hmm…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii