Cornel Șfaițer discuță cu consilierii locali

vineri, 14 ianuarie 2022, 02:43
3 MIN
 Cornel Șfaițer discuță cu consilierii locali

 Preşedintele CD al Politehnicii  vrea să depolitizeze clubul (foto? www.politehnicaiasi.ro)

 

După cum a promis, primul pas pe care noul preşedinte al Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Şfaiţer, îl va face la Iaşi este întâlnirea cu o parte consistentă a consilierii locali. Scopul urmărit de omul de afaceri este scoaterea clubului condus de consilierul local Florin Briaur, susţinut de primarul Iaşului, Mihai Chirica, din războaiele politice ieşene. Iar cum modul în care Poli a organizat prezentarea lui Şfaiţer, de miercuri, a stârnit iritare în diferite medii, fostul şef al FC Botoşani şi Sepsi Sfântu Gheorghe s-a mişcat rapid ieri, când i-a sunat personal pe consilieri de la PSD şi USR PLUS. În urma discuţiilor purtate, secretarul Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local, Bogdan Crucianu, a anunţat că va organiza astăzi o întâlnire între membrii comisiei şi Şfaiţer. Foarte vocal pe tema sportului în ultima perioadă, în care a avut numeroase iniţiative, liderul consilierilor locali social-democraţi a avut o postare mai amplă pe pagina lui personală de facebook pe tema Politehnicii şi a precizat că îi va solicita lui Şfaiţer să realizeze ceea ce nu au făcut predecesorii săi.

Printre acestea se numără: “corelarea bugetului cu performanţele sportive, în condiţiile în care cheltuielile actuale ale clubului sunt de nivelul atacării promovării, în timp ce echipa este clasată aproape de retrogradare; eliminarea angajărilor pe criterii subiective şi a risipei uriaşe existente în Copou, unde, de pildă, Departamentul Economic consumă de cinci ori mai mult decât un departament similar al unui club de primă ligă; reformarea totală a Centrului de Copii şi Juniori, care obţine rezultate sportive catastrofale şi s-a făcut ruşine în toată ţara la examenul pentru admiterea la cursurile de licenţă A, unde trei antrenori de la Poli s-au clasat pe ultimele patru locuri; alcătuirea unui plan ferm, în care să se precizeze nevoile şi modalitatea prin care vor fi atinse ţintele dorite: promovarea în Liga I, readucerea suporterilor lângă echipă, transparentizarea şi eficientizarea activităţii, atragerea de sponsori, formarea de jucători de calitate în propria pepinieră etc”. Crucianu a mai spus că a prezentat aceste cerinţe în mod repetat, inclusiv în cadrul şedinţelor CL. „Însă, până acum, nimeni nu a luat nicio măsură, activitatea de la Poli fiind benefică, de atâta timp, doar celor de acolo, nu şi suporterilor şi oraşului, care ar trebui să fie prioritatea zero a clubului”.

Reamintim, Politehnica speră să-i convingă pe consilierii locali să aprobe pentru acest an un buget de circa două milioane de euro pentru fotbal, în condiţiile în care datoriile actuale ale clubului sunt de aproximativ un milion de euro.

În altă ordine de idei, Poli a bătut palma cu Geoffrey Acheampong, mijlocaşul ofensiv ghanez despre care v-am informat de mai mult timp că e în vizorul trupei pregătite de Costel Enache. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani care a evoluat ultima dată în liga a doua finlandeză, la Rovaniemen Palloseura, este aşteptat marţi în Iaşi. Totodată, ieri a ajuns în Copou, pentru a fi testat, mijlocaşul Ionuţ Nistor (18 ani), de la CFR Cluj. (Ovidiu MINEA)

Comentarii