Costel Alexe scapă definitiv de controlul judiciar în dosarul șpăgii în tablă

marți, 31 august 2021, 17:36
1 MIN
 Costel Alexe scapă definitiv de controlul judiciar în dosarul șpăgii în tablă

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis, marți, revocarea controlului judiciar impus lui Costel Alexe la sfârșitul lunii aprilie, în dosarul șpăgii în tablă, conform portalului instanțelor de judecată.

Măsura a fost stabilită odată cu schimbarea calității din suspect în inculpat, la momentul respectiv Alexe anunțând că se suspendă din funcțiile de conducere deținute în cadrul PNL, dar că rămâne membru simplu.

CITESTE SI: Detalii din dosarul în care Costel Alexe a fost inculpat și pus sub control judiciar

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul combinatului siderurgic Liberty ”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA. Mai precis, el e acuzat de procurori că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi luat mită un tir de tablă de gard în valoare de 100.000 de lei ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro.

 

Comentarii