Covid în şcoli: 31 de clase din Iaşi sunt cu cursurile suspendate. Zeci de profesori și elevi, în carantină

marți, 16 martie 2021, 02:57
2 MIN
 Covid în şcoli: 31 de clase din Iaşi sunt cu cursurile suspendate. Zeci de profesori și elevi, în carantină

13 elevi şi 13 profesori au fost confirmaţi cu noul coronavirus pe parcursul weekendului trecut, aceştia intrând deja în carantină, conform raportului DSP de ieri. Totodată, 15 elevi şi 12 profesori au ieşit din carantină, ceea ce arată totuşi o evoluţie pozitivă. În acest moment, la nivelul judeţului se află încă în carantină un număr de 81 de elevi şi un număr de 53 de cadre didactice. Numărul de persoane din rândul cadrelor didactice auxiliare şi din rândul personalului nedidactic este relativ mic raportat la numărul total al acestora. 

Practic, în acest moment se află în carantină un număr de 7 cadre didactice auxiliare, trei noi cadre didactice auxiliare fiind raportate în cursul zilei de ieri, iar un angajat a ieşit din perioada de carantină. În ceea ce priveşte personalul nedidactic, în acest moment se află în izolare la domiciliu 10 persoane, doi noi angajaţi fiind raportaţi ieri cu noul coronavirus, iar doi angajaţi au ieşit din perioada de carantină.

Citește și: Patru cadre didactice şi şase elevi, confirmaţi în weekend cu noul coronavirus

În ceea ce priveşte clasele care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare, în acest moment sunt patru clase de învăţământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au suspendat activitiatea faţă în faţă, trei astfel de clase reluând ieri activitatea la clasă. Cu toate că situaţia elevilor de gimnaziu şi liceu este bună, în cazul claselor de învăţământ preşcolar şi primar a fost luată decizia suspendării activităţii faţă în faţă pentru 10 clase de elevi de la zece unităţi de învăţământ, în acest moment fiind 31 de astfel de clase la nivelul judeţului. Începând de ieri au reluat activitatea faţă în faţă un număr de patru clase de la patru unităţi de învăţământ din municipiu care aveau activitatea suspendată.

Comentarii