Crima din ruinele de la Ţigarete: 30 de ani de puşcărie la orizont

luni, 09 august 2021, 01:50
3 MIN
 Crima din ruinele de la Ţigarete: 30 de ani de puşcărie la orizont

Doi oameni fără adăpost ar putea ajunge la închisoare pe ani buni, după un conflict cu alţi doi, iscat de la o femeie. Conflictul s-a soldat cu un mort şi un rănit grav. Incidentul a avut loc în luna mai a anului trecut, Tribunalul pronunţându-se la sfârşitul lunii trecute. Curtea de Apel va fi cea care va da sentinţa definitivă.

În ultimii ani, ruinele fostei fabrici de ţigarete s-au transformat într-o reşedinţă stabilă pentru oamenii străzii. Printre ei, Octavian Chele, zis "Nelu" şi Ştefan Amolioaei, zis "Buză". Chele locuia într-o cameră a fostei fabrici, la etajul 6, împreună cu iubita sa, N.N. Un etaj mai jos, locuia Amolioaei, cu partenera sa.

Pe 10 mai 2020, victima R.I.F. şi cumnatul său, P.F. i-au făcut o vizită unui alt locatar al imobilului, poreclit "Moşneagul". Au băut împreună, până când "Moşneagul" a observat că cei doi musafiri se uită prea insistent la concubina lui. Le-a spus să plece pentru că era târziu şi voia să doarmă.

La propunerea lui Chele, cei doi au mers în camera acestuia pentru a continua să bea. În timp ce urcau spre camera acestuia, în dreptul etajului 5, între P.F. şi Amolioaei a avut loc un schimb de replici jignitoare. Ajunşi în camera lui Chele, băuta a continuat, până când cei doi oaspeţi au început să-i pipăie concubina. În aceste condiţii, Chele a coborât la Amolioaei şi i-a spus că are în cameră "doi şmecheri".

A luat un arc de fier aflat în cameră şi a urcat înapoi la etaj.

La intrarea lui Chele în cameră, P.F. a luat şi el un par de lemn, pentru a se apăra. A urmat o bătaie în care P.F. a fost lovit de două ori în zona capului, căzând la pământ. Chele l-a mai lovit de câteva ori cu picioarele, după care l-a atacat şi pe R.I.F.

În cameră şi-a făcut apariţia şi Amolioaei, care a început să-l lovească şi el, până când R.I.F. a căzut la pământ. Ulterior, Chele şi Amolioaei le-au cerut musafirilor să plece. I-au urmat pe scări şi i-au împins, cei doi căzând în golul scării.

Apoi, Chele şi Amolioaei au mers liniştiţi să cumpere un bidon de bere. S-au întors "acasă" a doua zi dimineaţa, găsindu-i pe P.F. şi R.I.F. la baza scărilor, inconştienţi. Abia după încă două ore, un alt locatar al imobilului a sunat la 112. R.I.F. era deja decedat, iar P.F. a avut nevoie de aproape şase săptămâni de îngrijiri medicale.

În faţa anchetatorilor şi a instanţei, declaraţiile celor implicaţi au fost contradictorii. Concubina lui Amolioaei a afirmat iniţial că ea a fost cea care l-a atacat pe R.I.F., iubitul său nefiind implicat în incident.

Amolioaei a recunoscut conflictul, dar a spus că la un moment dat şi-a pierdut cunoştinţa şi nu mai ştie ce s-a întâmplat. În cele din urmă, filmul evenimentelor a fost clarificat pe baza declaraţiilor făcute de concubina lui Chele.

Acesta a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 11 ani de închisoare pentru omor. Amolioaei a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare, pentru omor şi tentativă de omor. Cei doi ar trebui să plătească rudelor victimei şi daune de 120.000 lei, ca şi câte 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. 

Comentarii