Cucu a furat opt găini şi un cocoş din poiata unei femei de la Coarnele Caprei

miercuri, 08 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Cucu a furat opt găini şi un cocoş din poiata unei femei de la Coarnele Caprei

Un găinar din Coarnele Caprei a fost iertat de judecători. „Abonat” la găinile și rațele vecinilor, hoțul a fost prins în flagrant de un sătean. Lipsa antecedentelor penale și faptul că nici păgubiții nu și-au bătut capul cu el i-au convins pe judecători să-i mai dea o șansă.

Un prim furt reținut de anchetatori a fost comis de Ionuț Cucu în noaptea de 8/9 februarie, împreună cu un minor. În timp de puștiul păzea zona, Cucu a intrat în curtea unei sătence, iar din poiată a furat opt găini și un cocoș, în valoare totală de aproximativ 450 de lei. A doua zi, hoțul a mers într-o vizită la alt sătean, cu două sticle de bere, ca să-l „cinstească”. Pe când Cucu bea cu gazda, minorul care-l însoțea a furat dintr-o magazie un flex și o drujbă, în valoare totală de 2.900 lei. Spre sfârșitul lunii, cei doi hoți au mai lovit o dată. De această dată, Cucu a rămas de pază, iar minorul a furat 7 rațe, evaluate la 600 de lei. După câteva nopți, Cucu a mai furat dintr-un coteț o găină și o rață. Tot atunci, a intrat și în casa altui sătean. De aici, a furat 280 lei și un bidon cu bere. A fost însă prins, pe când ieșea din casă.

Cucu a fost trimis în judecată pentru furt calificat, complicitate la această faptă și tăinuire. Pe parcursul procesului, doi dintre sătenii păgubiți s-au împăcat cu hoțul. Alți doi nu s-au constituit părți civile. Doar femeia rămasă fără cocoș și 8 găini și-a menținut plângerea. În cazul furtului calificat, retragerea plângerilor nu stinge acțiunea penală, dar poate fi luată în calcul de judecători. Magistrații Judecătoriei Hârlău au apreciat că o simplă amendă penală ar fi totuși prea puțin pentru lungul șir de furturi comise de Cucu. El a fost condamnat la un total de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pronunțată luni, sentința poate fi atacată cu apel.

Comentarii