Cum a rămas un tânăr ieșit la fumat fără telefon. Tâlharii au primit pedepse minime

miercuri, 04 august 2021, 01:56
2 MIN
 Cum a rămas un tânăr ieșit la fumat fără telefon. Tâlharii au primit pedepse minime

Una dintre victime a renunţat la plângere.

O simplă ţigară l-a lăsat pe un ieşean fără telefon. Bărbatul a fost tâlhărit chiar în faţa blocului în care locuia. Cu câteva ore înainte, pungaşii mai tâlhăriseră un ieşean, ziua în amiaza mare. Trimişi în judecată, Vlăduţ Becher, Marius Borcoi şi Robert Drăgan au primit pedepse destul de uşoare.

În seara zilei de 11 august 2020, Ş.B. ieşise în faţa blocului în care locuieşte pentru a fuma o ţigară. În timp ce se afla pe o bancă, a fost abordat de un grup de tineri. Unul s-a aşezat pe bancă, altul i s-a proţăpit în faţă, iar al treilea s-a postat în spatele băncii. Cel aşezat i-a cerut o ţigară, dar Ş.B. i-a răspuns că nu are. Intuind că se află în pericol, Ş.B. s-a ridicat de pe bancă, moment în care Robert Drăgan i-a sustras telefonul din buzunarul de la spate al pantalonilor şi a fugit. Ş.B. a fugit după el şi l-a ajuns după aproximativ 30 de metri. L-a prins de tricou şi a încercat să-l imobilizeze pentru a-şi recupera telefonul. Dacă Drăgan ar fi fost singur, Ş.B. ar fi reuşit să-şi recupereze telefonul, dar în sprijinul tâlharului au sărit cei doi complici, care l-au lovit cu pumnii şi picioarele. Apoi s-au îndepărtat, nu fără a arunca cu pietre după victimă. Ş.B. avea să-i recunoască pe cei trei din fotografiile arătate de poliţişti.

Tâlhăria a avut loc la patru ore după ce un alt ieşean fusese jefuit de aceiaşi indivizi. V.A. aştepta la semafor, când Becher i-a distras atenţia, propunându-i un schimb de şepci. Cât V.A. era ţinut de vorbă, Borcoi i-a sustras din geantă suma de 1.400 lei.

Cei trei au fost trimişi în judecată doar pentru jefuirea lui Ş.B., întrucât cealaltă victimă s-a împăcat cu tâlharii. Tâlharii şi-au recunoscut fapta, iar magistraţii Judecătoriei le-au aplicat pedepse destul de mici, apropiate de minimul de 2 ani de închisoare al pedepsei. Astfel, Borcoi şi Becher au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 3 luni de închisoare, iar Drăgan, la 2 ani şi 2 luni de detenţie. Sentinţele nu sunt încă definitive, Curtea de Apel urmând să se pronunţe asupra cazului la începutul lunii septembrie.

Comentarii