Cum a reușit o femeie din Ciurea să aducă statului un prejudiciu de 4 milioane lei

sâmbătă, 20 octombrie 2018, 01:56
1 MIN
 Cum a reușit o femeie din Ciurea să aducă statului un prejudiciu de 4 milioane lei

Femeia de 40 de ani era administrator al unei societăţi şi evidenţia în contabilitate achiziţii ca fiind de la neplătitori de TVA, în realitate firme inexistente.

O ieşeancă va sta cinci ani în puşcărie după ce a fost condamnată de către judecători pentru o evaziune fiscală uriaşă. Femeia are vârsta de 40 de ani, este din comuna Ciurea, şi a fost cercetată pentru o evaziune de peste patru milioane de lei.

„În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2006 – 2010, în scopul sustragerii de la îndeplinire a obligaţiilor fiscale, a evidenţiat în actele contabile ale societăţii achiziţii fictive efectuate în perioada precizată de la furnizorii societăţii comerciale inexistente neplătitoare de TVA şi a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 4.097.941 lei, prin micşorarea în mod ilegal a obligaţiilor de plată la bugetul de stat. În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii