Cum se mai aşază taberele din partidoi? Cade iar Iaşul între scaune şi în 2023?

miercuri, 11 ianuarie 2023, 02:50
3 MIN
 Cum se mai aşază taberele din partidoi? Cade iar Iaşul între scaune şi în 2023?

Faptul că la partidoi cam întotdeauna taberele s-au aşezat într-o parte sau alta dar totul mereu în mare taină, pe tăcutelea, la adăpost de ochiul indiscret al presei, asta da, tre’ să recunoaştem, e o realitate veche. Adicătelea faţă de liberali, ţărănişti, userişti sau alţii care or mai fi fost, şi care s-au cotonogit mereu în văzul lumii, în numele transparenţei maxime, evident. 

Ce se întâmplă însă când vezi că un gigant al asfaltului precum Umbrărescu, aflat clar în graţiile dublei Ciolacu-Grindeanu de la vârful partidoiului, este contrat aicea local, în Moldova, taman de oamenii lui “Ciorăpel”, baronul de Neamţ? Căci asta s-a întâmplat zilele trecute: licitaţia pentru un sector din tronsonul Bacău-Paşcani al A7, câştigată de Umbrărescu, a fost contestată de firma Danlin XXL, controlată subteran de baronul “Ciorăpel”.

La prima vedere, miroase a un mic şantaj, oamenii lui “Ciorăpel” dorind niscai subcontractări, chit că manevra riscă să întârzie nasol proiectul A7, finanţat prin PNRR, deci cu termen de finalizare. La a doua vedere, însă, am putea vedea şi ce se piteşte prin spate. De-un par egzamplu, faptul că “Ciorăpel” nu mai e în graţiile şefilor de la Bucale, ca pe vremea lui Dragnea. Sau, unde e relaţia aia bună a lui nea Măricel, şeful de la Iaşi, cu “Ciorăpel”, aia care a dus inclusiv la cumpărarea unui spital împreună? În fine, întrebăm, nu dăm cu paru’.

Dăm însă olecuţă cu presupusul: se pare că nea Măricel s-a rupt la timp de relaţia asta toxică, iar acuma, pe bune fiind cu noii barosani, e pe cai mari. Unii zic chiar că ar pregăti o nouă lovitură fatală la adresa rivalilor de la Iaşi. Hopaa!? Haidaţ’, că despre asta mai vorbim într-un episod viitor…

Cine bagă mâna cel mai adânc în buzunare, după imunitate?

Şi dacă tot veni vorba de oamenii sau dujmanii lui nea Măricel din partidoiul ieşean, haideţi să vă mai spunem una scurtă despre care se şuşoteşte (sau de râde, după caz) prin eşaloanele doi şi trei, ale viitorilor lipitori de afişe, de la Iaşi!

Deşi nesiguranţa privind prezenţa pe listele parlamentare de la anul este maximă în acest moment la filiala PSD, chit că partidoiul s-ar putea baza pe un procent mulţumitor la alegerile viitoare, cică unul din personagiile care ar fi văzut ca şi candidat serios la imunitate penală prin dipotăţie viitoare ar fi un mare jongleor imobiliar local.

Unul care până mai an juca în trupa lui Chirica, chiar din Primărie, care apoi împărţea fluturaşi PSD prin oraş, în campania din 2020, alături de dujmanii lui nea Măricel din partidoi, dar care între timp s-a reorientat, ar fi băgat mâna mai adânc în puşculiţă şi l-ar fi convins direct pe şef că are calităţile necesare. De candidat la imunitate ziceam.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii