Cum sprijină CJ sportul ieşean şi cât alocă alte consilii din ţară

marți, 22 octombrie 2019, 01:50
2 MIN
 Cum sprijină CJ sportul ieşean şi cât alocă alte consilii din ţară

Şeful Comisiei pentru sport şi tineret din cadrul Consiliului Judeţean i-a cerut preşedintelui Maricel Popa să finanţeze activităţile sportive. Consilierul prevede organizarea, din nou, a două gale în care CJ şi Primăria Iaşi vor premia separat sportivii merituoşi.

Suportul financiar în valoare de 40.000 de lei pe care consilierii judeţeni sunt solicitaţi să îl acorde mâine pentru organizarea unei Gale a Laureaţilor Sportului Ieşean i-a atras preşedintelui CJ o nouă invitaţie de a sprijini sportul de performanţă ieşean. Vasile Cotiugă, preşedintele Comisiei pentru sport şi tineret a CJ, a reamintit ieri, într-o conferinţă de presă, că legea permite finanţarea şi a dat exemplul fundaţiei care a funcţionat la Iaşi în acest sens. Culmea ironiei este că fusese înfiinţată de fostul primar Ghoerghe Nichita, acum consilier al preşedintelui Maricel Popa, cel care a oprit finanţarea acestei fundaţii. Vasile Cotiugă a menţionat unanimitatea celor care fac parte din Comisia pentru sport, dar că Maricel Popa nu dă drumul proiectelor pe ordinea de zi a şedinţelor CJ. Mai mult, consilierul liberal anticipează că vor fi două gale sportive la Iaşi, una a CJ şi una a Primăriei. „Ar trebui să fie o singură gală de premiere, şi nu un subiect de propagandă pentru o persoană sau alta“, a atras el atenţia asupra anomaliei de la Iaşi.

Vasile Cotiugă a dat exemplul mai multor Consilii Judeţene din ţară care finanţează activităţile sportive – Timiş, cu 2,31 de milioane de lei, Cluj, cu 1,7 milioane, Neamţ, 1,7 milioane de lei pentru sport şi tineret. „La Iaşi a fost adoptat un buget pentru tineret în valoare de 50.000 de lei“, a mai spus reprezentantul PNL.

Colegul său de partid şi de CJ Romeo Vatră a adăugat că nici proiectul susţinut de şeful CJ, de preluare şi amenajare ca teren de antrenament pentru juniori la fotbal a unei suprafeţe de 1.800 mp la Ruginoasa, nu a mai fost văzut. Liberalii ceruseră o strategie de aplicat mai multor comune din judeţ, dar, până la urmă, ideea a dispărut cu totul. Întrebat dacă liberalii au dreptate, preşedintele CJ ne-a declarat, ieri, că aceştia s-au opus adoptării bugetului CJ pe anul în curs.

Comentarii