Cum va fi vremea în Moldova în ultima săptămână din septembrie şi prima din octombrie

luni, 21 septembrie 2020, 14:54
1 MIN
 Cum va fi vremea în Moldova în ultima săptămână din septembrie şi prima din octombrie

Vremea va rămâne caldă pe parcursul următoarelor zile în cea mai mare parte a teritoriului, însă începând din weekend-ul următor tendinţa va fi de răcire, iar ploi însemnat cantitativ se vor semnala după data de 25 septembrie, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 21 septembrie – 4 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, vremea va fi caldă până în jurul datei de 26 septembrie, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu o medie regională a valorilor maxime cuprinsă între 26 şi 29 de grade. După această dată este prognozată o răcire semnificativă, astfel la finalul lunii septembrie, se vor atinge maxime în jur de 18 grade. În primele zile din octombrie temperaturile maxime vor fi uşor mai ridicate, spre o medie de 20 – 22 de grade.

Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 10 grade în primele zile, însă ulterior vor fi mai ridicate, iar la finalul primei săptămâni, media acestora va atinge 14 – 15 grade, cu mult peste regimul multianual. În a doua săptămână scăderea de temperatură se va resimţi şi în regimul nocturn, astfel media regională a minimelor va ajunge la 9 – 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 septembrie, când şi cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate.

 

Comentarii