De azi încep înscrierile la Şcoala „Junior” a UAIC

luni, 21 martie 2022, 02:50
1 MIN
 De azi încep înscrierile la Şcoala „Junior” a UAIC

Înscrierile în clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială "Junior" a Universităţii "Alexandru I. Cuza" din Iaşi încep astăzi, 21 martie, părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la această unitate de învăţământ având ocazia să depună actele necesare până pe 31 martie. Rectorul instituţiei de învăţământ superior, Tudorel Toader, afirmă că doreşte ca şcoala care aparţine de UAIC să poată preda şi elevilor de liceu, în acest moment realizându-se demersurile necesară pentru acreditare.

Conform reprezentanţilor UAIC Iaşi, conducerea executivă a universităţii a hotărât înfiinţarea a două clase pregătitoare pentru anul şcolar 2022-2023. Astfel, elevii care doresc să urmeze cursurile Şcolii Gimnaziale "Junior" – ciclul primar – vor avea la dispoziţie 40 de locuri. "Facem demersuri pentru completarea şi dezvoltarea tuturor treptelor formative din învăţământul preuniversitar.

Grădiniţa şi şcoala primară au devenit parte a învăţământului cu finanţare de la bugetul de stat, am înfiinţat gimnaziul, depunem documentaţia necesară pentru autorizarea studiilor de liceu. Continuăm cu câte două clase la fiecare an de studiu, ne adaptăm cerinţelor prezente dar şi viitoare. În demersul nostru, suntem încurajaţi prin reacţiile elevilor dar şi ale părinţilor, prin numărul mare de solicitări, prin valoarea şi ataşamentul corpului profesoral, cărora le suntem recunoscători", a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Părinţii interesaţi să îşi înscrie copiii la Şcoala "Junior" obţine informaţii direct la sediul de pe str. Păcurari nr. 9, la tel. 0232/211.261 sau pe site-ul UAIC. 

Comentarii