De teama fostului concubin, s-a dus la Lidl, ca să intre în raza camerelor de supraveghere

vineri, 13 august 2021, 01:50
2 MIN
 De teama fostului concubin, s-a dus la Lidl, ca să intre în raza camerelor de supraveghere

De doi ani, o ieşeancă încearcă să pună punct unei relaţii toxice. Hărţuită constant de fostul iubit, femeia nu a avut altă variantă decât să se adreseze instanţei, cerând emiterea unui ordin de protecţie împotriva acestuia. Deşi legea pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice vizează îndeosebi familiile, ea se adresează şi relaţiilor ce funcţionează ca atare.

E.U. a început în urmă cu 7 ani o relaţie de concubinaj cu Vasile Sorocianu. S-a despărţit însă de el, din cauza geloziei excesive a acestuia. Acum doi ani, după despărţire, fostul prieten a început să o caute, să o urmărească la locuinţa sa ori în locurile pe care le frecventa, afirmând că vrea să se împace.

În faţa refuzului femeii, a început să-i adreseze cuvinte şi expresii jignitoare şi să o asalteze cu mesaje şi apeluri telefonice. Lucrurile au culminat la sfârşitul lunii trecute.

Aflată într-o staţie de tramvai, femeia s-a întâlnit cu Sorocianu. I-a cerut să nu o mai caute şi să nu o mai urmărească. Temându-se pentru siguranţa ei, s-a îndreptat spre un magazin Lidl, pentru a fi în vizorul camerelor de supraveghere şi a apelat organele de poliţie.

În instanţă, bărbatul a afirmat că numărul de telefon de pe care fuseseră trimise mesajele denigratoare ori ameninţătoare nu îi aparţine. Judecătorii au conchis însă că din conţinutul acestora rezultă că expeditorul este un cunoscut apropiat, temerea lui E.U. că Sorocianu este autorul fiind plauzibilă.

Magistraţii au încuviinţat emitereaa unui ordin de protecţie, lui Sorocianu interzicându-i-se să mai ia legătura cu reclamanta în orice fel sau să se apropie la mai puţin de 50 de metri de aceasta. Totuşi, având în vedere faptul că pe parcursul relaţiei, bărbatul nu fusese violent cu E.U., a fost stabilit un termen de valabilitate a interdicţiilor de doar 3 luni, faţă de 6 luni cât este maximul legal. 

Comentarii