Decoraţie importantă primită de UTI. A avut loc o întâlnire la nivel înalt!

vineri, 12 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Decoraţie importantă primită de UTI. A avut loc o întâlnire la nivel înalt!

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, fiind singura instituţie de învăţământ superior care a primit această decoraţie la manifestarea de pe 10 ianuarie. 

Evenimentul în cadrul căruia a avut loc decernarea s-a desfăşurat miercuri, 10 ianuarie, de la ora 16.00, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, Universitatea Tehnică din Iaşi a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer, distincţia fiind înmânată de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Din partea Universităţii Tehnice a fost prezentă la eveniment o delegaţie condusă de către rectorul prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Din această delegaţie au făcut parte prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale, ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti, şi patru studenţi, între care şi Andrei Gazea, reprezentantul studenţilor în Consiliul de Administraţie al TUIASI. „Sunt deosebit de onorat şi, în acelaşi timp, emoţionat să primesc, în numele colegilor mei şi al studenţilor Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iaşi, Ordinul «Meritul pentru învăţământ» din partea Excelenţei Voastre.

Bucuria şi emoţia sunt cu atât mai mari cu cât această distincţie ne este oferită de singurul preşedinte al României care acordă o atenţie deosebită educaţiei, care abordează problemele educaţiei în mod coerent şi sistematic. Sunt convins că această decoraţie a fost oferită Politehnicii ieşene nu doar pentru cei 80 de ani împliniţi de la înfiinţarea sa, ci pentru anii mult mai mulţi de educaţie şi cercetare de excelenţă în inginerie la Iaşi”, a declarat Dan Caşcaval, rectorul TUIASI, în discursul său susţinut la Cotroceni. Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer face parte din categoria decoraţiilor civile pe domenii de activitate şi se oferă de către preşedintele României, prin decret, în baza propunerilor înaintate de către ministerele de resort pentru persoanele sau instituţiile din diferitele domenii de activitate de care răspund. Preşedintele României poate să ofere ordinul şi din proprie iniţiativă, după cum a fost şi cazul distincţiei înmânate Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii