Declaraţie de presă (P)

Deputat PNL Dumitru Oprea: „Situația actuală impune o guvernare electronică eficientă” (P)

miercuri, 08 aprilie 2020, 12:06
2 MIN
 Deputat PNL Dumitru Oprea: „Situația actuală impune o guvernare electronică eficientă” (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor o solicitare privind măsurile necesare asigurării unei guvernări electronice eficiente, în contextul impus de suspendarea celor mai multe activități directe cu cetățenii și agenții economici.
„Conform unor date publicate de Eurostat, în 2019, 44% dintre cetățenii din UE au răspuns că au obținut informații de pe site-urile web ale autorităților publice în ultimele 12 luni. În țările nordice, cetățenii au folosit site-urile autorităților publice pentru a obține informații în proporție de peste 70-80% (89% Danemarca, 84% Finlanda, 79% Suedia sau 76% Olanda). Din păcate, la coada clasamentului este România, unde doar 9% dintre cetățeni au obținut informații de la autoritățile publice prin intermediul site-urilor web.

Însă, România ar fi avut acum nevoie, mai mult ca oricînd, de o guvernare electronică eficientă, când răspândirea virusului COVID-19 a devenit o urgență severă de sănătate publică, iar autoritățile recomandă cetățenilor săi măsuri pentru a limita și preveni posibilele îmbolnăviri.”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Comunicațiilor informații privind funcționalitatea platformelor informatice existente, dar și a celor lansate în această perioadă, precum și măsurile ce vor luate astfel încât serviciile publice să fie furnizate mai eficient cetățenilor, prin utilizarea de soluții on-line adecvate.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

Comentarii