Deputat USR: Nu mai putem continua cu domnul Florin Cîțu în calitate de premier

vineri, 16 aprilie 2021, 08:16
2 MIN
 Deputat USR: Nu mai putem continua cu domnul Florin Cîțu în calitate de premier

Florin Cîțu a fost un premier și un partener în coaliție care nu a arătat onestitate și transparență atunci când a luat decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu, a spus Cristina Prună, deputat USR PLUS. Ea îi reproșează premierului că nu a discutat și nu le-a prezentat colegilor de coaliție acea eventuală evaluare pe care i-ar fi făcut-o ministrului sănătății și în baza căreia a decis că acesta trebuie să plece.

Întrebată dacă la ședința coaliției de lunea viitoare, USR PLUS va cere ca Florin Cîțu să plece, Cristina Prună a spus: „Rămânem fermi pe poziția pe care am anunțat-o ieri, care este o decizie a Birourilor Naționale Reunite USR PLUS, după o dezbatere și o cântărire a argumentelor foarte bună”.

Copreședintele Alianței USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței, în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza remanierii ministrului sănătății. Barna a cerut o ședință a Coaliției pentru a stabili cum vor funcționa în continuare ca parteneri de guvernare.

Ea a repetat că pentru USR PLUS este de primă importanță discuția în coaliție și l-a învinovățit pe premierul Florin Cîțu că el este cel care a declanșat această criză.

Întrebată dacă USR PLUS ar fi totuși de acord să continue cu Florin Cîțu premier cu condiția unei reformulări a acordului politic de coaliție, care să statueze clar ce poate face premierul și ce nu, Cristina Prună a spus: „Încă o dată, ceea ce noi ne dorim este acea discuție în coaliție și considerăm că acela este punctul de la care pot fi luate niște decizii. Noi ne-am pronunțat. Din punctul nostru de vedere, nu mai putem continua cu dl. Florin Cîțu în calitate de premier”, a punctat Cristina Prună.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii