Desant guvernamental la Iaşi, mâine, condus de premierul Ciucă

sâmbătă, 22 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Desant guvernamental la Iaşi, mâine, condus de premierul Ciucă

Mâine, jumătatea liberală a Guvernului Ciucă va întreprinde o vizită la Iaşi. Nu vor veni toţi miniştrii PNL, dar ar urma să fie prezenţi cel puţin prim-ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, alături de alte oficialităţi guvernamentale.

Vizita delegaţiei urmează să se deruleze pe parcursul zilei de marţi, 25 aprilie. Chiar dacă traseul încă nu este oficializat – pe pagina de internet a Guvernului nu există un anunţ – premierul urmează să meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” (cu o capacitate de 652 de paturi). Delegaţiei îi va fi prezentat proiectul de reabilitare şi modernizare a unităţii medicale, realizat cu finanţare europeană, care este aproape gata. Obiectivul proiectului este creşterea eficienţei energetice a clădirii vechi de peste 50 de ani prin măsuri de izolaţie termică a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor termoenergetice, instalarea şi utilizarea unor surse de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie etc.

Cititi si: Ciucă şi Ciolacu nu s-au prins în Hora Unirii de la Iaşi, lăsând loc la numeroase speculaţii

Este posibil ca prim-ministrul să ajungă şi la câteva unităţi economice, precum Antibiotice SA, dar cert este că la amiază va fi prezent la Forumul Administraţiei Publice Locale, alături de preşedintele CJ Costel Alexe, de primarul Mihai Chirica, de preşedintele PNL Iaşi Alexandru Muraru şi de preşedintele Ligii Aleşilor Locali Stelian Turcu.

Ultima vizită la Iaşi a actualului prim-ministru a fost pe 24 Ianuarie, când a fost întâmpinat de oficialităţile locale cu braţele deschise, dar cu strigăte precum „Plagiatorule!” în timpul discursului rostit în Piaţa Unirii. Atunci, premierul a fost însoţit de liderul PSD Marcel Ciolacu, cel căruia ar urma să îi predea luna viitoare şefia Executivului.

Comentarii