Dintr-o casă de chirpici au ieşit o casă nouă şi un scandal monstru: mama îşi evacuează fiica

joi, 03 februarie 2022, 02:59
3 MIN
 Dintr-o casă de chirpici au ieşit o casă nouă şi un scandal monstru: mama îşi evacuează fiica

O ieşeancă din Scânteia cere evacuarea din casă a propriei fiice. Aceasta susţine că viaţa alături de fiica şi ginerele său a devenit imposibilă, din cauza comportamentului agresiv al acestora. De cealaltă parte, tinerii afirmă că au investit în casă aproape 40.000 de euro de-a lungul timpului, cerându-şi banii înapoi. Concluzia trasă de judecători a fost că orice pretenţie trebuie justificată cu acte clare.

În septembrie anul trecut, Lenuţa P. a solicitat Judecătoriei evacuarea din casa ei a fiicei, Alina P. şi a iubitului acesteia, Nicu T. În acţiunea sa, femeia afirmă că a moştenit în 2005 o casă din chirpici, în urma decesului părinţilor. În 2019, a demolat casa veche şi a construit o alta, formată din parter şi mansardă şi a amenajat un bar. După finalizarea construcţiei, a permis fiicei sale, abia întoarsă din Italia, să se mute în casă cu copilul, oferindu-i totodată şi un loc de muncă în cadrul societăţii pe care o conduce. A tolerat şi prezenţa lui Nicu T., dată fiind relaţia acestuia cu fiica sa. Ulterior însă, a constatat că cei doi tineri consumă zilnic alcool şi se manifestă agresiv, vulgar şi jignitor. Faptul că tinerii au început să lase liber în curte câinele buldog a făcut-o să înceapă a-i fi teamă pentru siguranţa sa. Nu a reuşit să-şi convingă fata să se mute, aceasta invocând un împrumut financiar pe care i l-ar fi acordat.

La plângerea mamei sale, Alina P. a prezentat o întâmpinare care zugrăveşte alt tablou. În cadrul unei întâlniri a întregii familii, desfăşurate în 2015, s-ar fi hotărât ca fata să investească în refacerea casei, cu promisiunea că aceasta îi va fi vândută ulterior. Fata deţinea la Timişoara o cameră de cămin pe care a cedat-o fraţilor săi, drept sultă. Uterior, a virat mamei sale 15.600 de euro ca avans la preţul de vânzare a casei. Alte sume ar fi fost investite în anii următori sau virate prin bancă, ajungându-se la un total de 39.000 euro. S-a stabilit la Scânteia în 2018, muncind alături de iubitul său pentru construirea gardului, montarea instalaţiilor electrice sau a uşilor. După ce casa a fost finalizată, mama ar fi început să-i hărţuiască pentru a-i face să plece, refuzând totodată să încheie contractul de vânzare-cumpărare convenit în 2015.

Magistraţii Judecătoriei au lăsat la o parte aspectele financiare ale disputei din familia P., întrucât cererea viza doar evacuarea. Or, în această privinţă, lucrurile erau clare. Dreptul de proprietate este un drept garantat de Constituţie, proprietarul putând dispune după dorinţă de bunul său. "Din probele administrate reiese că pârâţii nu deţin în prezent un titlu locativ valabil asupra bunului proprietatea reclamantei, iar prin refuzul nejustificat de a părăsi spaţiul în cauză, se aduce o atingere dreptului de proprietate al reclamantei", au precizat judecătorii. Aceştia au încuviinţat evacuarea, raportându-se şi la relaţiile tensionate dintre părţi, care fac imposibilă convieţuirea. Apelul depus de Alina P. a intrat pe rolul Tribunalului. Ieri, această instanţă a amânat luarea unei decizii pentru azi.

Comentarii