Doi copii s-au intoxicat după ce bunica lor a deparazitat câinele

luni, 19 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Doi copii s-au intoxicat după ce bunica lor a deparazitat câinele

Doi copii în vârstă de trei şi cinci ani din judeţul Vaslui au ajuns zilele trecute la spital după ce s-au intoxicat cu o soluţie folosită împotriva puricilor. Cei doi sunt dintr-un sat din judeţul Vaslui şi au ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi în cursul zilei de sâmbătă, iniţial fiind duşi la Spitalul din Huşi. Conform reprezentanţilor unităţii medicale, aparţinătorii au povestit că bunica a dat câinele din curte cu o substanţă antiparazitară, iar copiii s-au jucat cu el. Imediat a început să li se facă rău şi să aibă vărsături, precum şi alte manifestări.

„Pacienţii au fost transferaţi către spitalul nostru, sunt stabili hemodinamic şi respirator. Au fost internaţi pe o secţie de pediatrie, compartimentul de Toxicologie şi nu necesită supraveghere în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Este foarte important că au ajuns la spital, că li s-a acordat asistenţă medicală, decizia externării va fi luată în funcţie de evoluţia lor”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Este necesară în continuare monitorizarea lor de către medici, în cazuri de intoxicaţii putând să apară în orice moment complicaţii. Un caz asemănător a fost înregistrat la începutul lunii trecute, când trei fetiţe din satul ieşean Jigoreni, din comuna Ţibăneşti, au ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu o substanţă de uz veterinar. Fetiţele în vârstă de 6, 9 şi 11 ani au fost spălate pe cap de bunica lor cu Cipermetrină, substanţă toxică eficientă în eliminarea căpuşelor şi a altor insecte de pe culturi. În astfel de situaţii este important să fie apelat cât mai repede numărul de urgenţe 112 pentru că există anumite protocoale care, dacă sunt urmate la timp, pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

Comentarii