Doi ieșeni au ajuns la destinație înaintea trenului, alergând și mergând cu bicicleta

duminică, 27 septembrie 2020, 16:05
1 MIN
 Doi ieșeni au ajuns la destinație înaintea trenului, alergând și mergând cu bicicleta

Doi ieșeni s-au luat la întrecere cu trenul, în cadrul proiectului ”Biatlon Carpatic: Men vs. Train”, și au reușit să bată locomotiva, alergând și mergând cu bicicleta, pe ruta Ucea – Curtea de Argeș, gări aflate pe părți opuse ale Munților Făgăraș.

Sebastian Nechifor și Tiberiu Popa, pe biciclete cyclocross, au plecat în același timp cu trenul IR 1528 Sibiu – București Nord din gara Ucea, duminică, 20 septembrie, la ora 5.00, și au ajuns în gara din Curtea de Argeș cu 50 de minute înaintea ”Săgeții Albastre” IR 1785 București Nord – Curtea de Argeș.

Dacă cea mai rapidă legătură cu trenul între Ucea și Curtea de Argeș trece prin Capitală, cei doi ieșeni au urcat până pe Vârful Moldoveanu (2.544 metri altitudine), parcurgând în total circa 120 de kilometri, pe două roți și în alergare, în aproape nouă ore.

Pentru a duce la bun sfârșit provocarea, cei doi ieșeni au avut, bineînțeles, sprijin logistic. Un prieten le-a transportat bicicletele cyclocross de pe o parte pe alta a Munților Făgăraș, iar cu o zi înainte de start le-a lăsat bicicletele MTB la Stâna lui Burnei, pe coborârea de pe Moldoveanu spre Curtea de Argeș.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii