Doi violonişti, tată şi fiică, concert la Iaşi pe viorile care au fost ale lui George Enescu

joi, 02 noiembrie 2023, 20:59
1 MIN
 Doi violonişti, tată şi fiică, concert la Iaşi pe viorile care au fost ale lui George Enescu

Doi violonişti, tată şi fiică, vor susţine un concert de muzică clasică cântând la viorile ce au aparţinut compozitorului George Enescu, în cadrul Turneului Naţional „Vioara lui Enescu 2023. Evenimentul va avea loc miercuri, 8 noiembrie, de la ora 19, la Sala Unirii de la Cinema Victoria.

Violoniştii Gabriel Croitoru şi Simina Croitoru vor utiliza două dintre viorile compozitorului George Enescu, Guarneri del Gesù „Catedrala” şi Paul Kaul, care au fost puse la dispoziţie Muzeul Naţional „George Enescu”, în patrimoniul căruia se află.

Spectatorii prezenţi la evenimentul care se va desfăşura la Iaşi se vor bucura şi de prezenţa pianistului Horia Mihail alături de care Gabriel Croitoru a început seria concertelor din Turneul Naţional „Vioara lui Enescu la sate”.

„Sunt 11 ani de când ducem muzica clasică şi vioara lui Enescu în oraşele şi satele din România. Vreau să-mi exprim plăcerea de a cânta în compania fetei mele, Simina Croitoru, care, iată, pentru al doilea an alături de mine în acest turneu, se dovedeşte o importantă continuatoare a tradiţiei violonistice româneşti ce provine de la maestrul George Enescu”, a declarat Gabriel Croitoru.

 

Comentarii