Dosar penal: şi-a păcălit şefii de mai multe ori că i-au murit părinţii, pentru a primi ajutor în bani

joi, 26 august 2021, 01:57
2 MIN
 Dosar penal: şi-a păcălit şefii de mai multe ori că i-au murit părinţii, pentru a primi ajutor în bani

Bărbatul era angajat la operatorul de gaze naturale Gazmir SRL

 

Un ieşean şi-a înşelat societatea la care era angajat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns în buzunarul propriu. Răzvan Ţigănaşu, în vârstă de 33 de ani, a fost angajat al unui operator de gaze naturale de pe raza judeţului Iaşi. În timp, bărbatul a dezvoltat un plan prin care să tragă foloase materiale de pe urma societăţii. Ieşeanul, în timp ce lucra pentru Gazmir SRL, la diferite intervale de timp, ar fi indus în eroare conducerea unităţii. Bărbatul le-ar fi spus superiorilor, de mai multe ori, că părinţii săi ar fi decedat, fapt pentru care ar fi solicitat diferite sume de bani cu titlu de ajutor de înmormântare. În realitate, bărbatul şi-ar fi minţit de mai multe ori şefii pentru a obţine pentru sine un folos patrimonial injust. Cu toate că părinţii acestuia nu erau decedaţi, bărbatul a obţinut de la societatea angajatoare diferite sume de bani sub forma unui ajutor de înmormântare.

În primă fază, societatea i-a acordat suma de 1.500 de lei. Însă câteva luni mai târziu, scenariul s-a repetat, iar bărbatul a mai primit încă 1.500 de lei. După ce a văzut că planul său a dat roade, Răzvan Ţigănaşu a pus în aplicare o altă schemă de îmbogăţire rapidă. Două luni mai târziu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de angajat al societăţii, inculpatul şi-ar fi însuşit suma de 2.600 de lei. Întreaga sumă de bani a fost primită de la casieria societăţii pentru ca bărbatul să efectueze mai multe plăţi în interesul Gazmir SRL, lucru care nu s-a întâmplat. Într-un final, ieşeanul şi-a păgubit angajatorul cu 5.600 de lei, în decursul a numai câteva luni. Lucrurile au început să iasă însă la iveală în momentul în care plăţile în beneficiul societăţii nu au mai fost confirmate, iar superiorii au cerut clarificări. Astfel au descoperit că sumele de bani au ajuns de fapt în buzunarele angajatului.

În acelaşi timp, angajatorul a aflat şi că bărbatul nu îşi pierduse părinţii, fapt pentru care au sesizat poliţia. La începutul acestei săptămâni, Răzvan Ţigănaşu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi delapidare.

Comentarii