Două acreditări date de ARACIS la început de an pentru universităţi din Iaşi: UMF şi UPA

miercuri, 15 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Două acreditări date de ARACIS la început de an pentru universităţi din Iaşi: UMF şi UPA

Noul an a început cu veşti bune pentru universităţile din capitala Moldovei: Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a acreditat mai multe programe de studiu, ceea ce înseamnă că activitatea în cadrul acestora poate continua. 

Mai exact, în ultima zi din ianuarie, Consiliul ARACIS a validat 35 de programe de studii universitare de licenţă, 4 programe de studii universitare de masterat şi şase domenii de studii universitare de masterat. Două dintre acestea au fost din Iaşi.

Primul dintre acestea se regăseşte la Universitatea „Petre Andrei”, care şi-a acreditat un nou domeniu de masterat. În mod concret, la Facultatea de Psihologie, Ştiinţele Educaţiei şi Asistenţă Socială, masteratul Asistenţă socială a devenit „Managementul serviciilor sociale de incluziune şi suport”.

Forma de învăţământ la acest va fi cu frecvenţă, fiind un masterat profesional, cu o capacitate de 50 de studenţi / an de studiu, iar numărul de credite de poate fi obţinut la absolvire este de 120.

A doua situaţie de re-acreditare a fost în cazul domeniului Medicină dentară, la licenţă, de la Facultatea de Medicină Dentară care aparţine de Universitatea de Medicină şi Farmacie ă şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF).

Aici s-a constatat faptul că sunt îndeplinite toate condiţiile şi s-a menţinut acreditarea rezistenţă, la învăţământ cu frecvenţă, UMF putând să şcolarizeze la Medicină dentară, licenţă, 180 de studenţi pe an, numărul maximum de credite care poate fi obţinut fiind de 360. 

Comentarii