Două oferte concurează pentru un contract de 180 de milioane de la ApaVital

vineri, 17 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Două oferte concurează pentru un contract de 180 de milioane de la ApaVital

Spre deosebire de contractul de lucrări pe sud-estul judeţului, de la Schitu Duca la Cozmeşti, unde trei oferte concurează doar pentru lotul cel mai mic în vreme ce procedura pentru lotul cel mai scump a fost anulată, pentru construirea conductei de apă de la Timişeşti la Oţeleni se întrec două asocieri de firme.

Contractul în valoare estimată de 180,77 milioane de lei este disputat de Conest şi Construcţii Erbaşu, respectiv de OCSA Construcţii şi Infrastructură şi Autoprima Serv SRL.

Procedura lansată cu trei luni în urmă vizează construirea conductei de aducţiune a apei de la Săbăoani la Brăeşti prin Doljeşti şi Oţeleni (31,1 km), a staţiei de pompare şi gospodăriei de apă de la Oţeleni, precum şi înfiinţarea reţelelor de apă (8971 m) şi de canalizare (8695 m) în această localitate. Durata lucrărilor va fi de 25 de luni.

Contractul de lucrări 13 (CL13) este unul din cele 14 contracte de acest fel lansate în licitaţie de societatea furnizoare de apă în cadrul uriaşului proiect pe fonduri europene de extindere în judeţ a reţelelor de apă şi de canalizare.

Aşa cum am mai relatat, ceva mai puţin de jumătate din loturile în care au fost împărţite cele 14 mari contracte, respectiv 10 din 25, au fost deja atribuite. Celelalte 15 loturi sunt în curs de evaluare sau încă în procedură de înscriere a ofertelor, dar unele se află în reluare de procedură din lipsă de ofertanţi.

Comentarii