După Baba, vântul şi-a schimbat direcţia la Şcoala de Arte: concediaţii încep să revină pe funcţii. Cine va plăti pentru greşeli?

miercuri, 14 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 După Baba, vântul şi-a schimbat direcţia la Şcoala de Arte: concediaţii încep să revină pe funcţii. Cine va plăti pentru greşeli?

La trei luni după plecarea lui Vlad Baba de la şefia Şcolii Populare de Arte, justiţia începe să repare greşelile făcute de acesta cu sprijinul necondiţionat al majorităţii din Consiliul Judeţean. 

Unul dintre profesorii „executaţi” prin ştergerea disciplinei sale dintre cele predate la şcoală printr-o hotărâre de CJ şi-a recâştigat postul în instanţă. Curtea de Apel a anulat decizia de concediere emisă în vara anului trecut şi a obligat instituţia să îl reintegreze pe Silviu Labeş pe postul deţinut anterior concedierii.

Totodată, „obligă intimata să achite contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi actualizate, precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective, drepturi actualizate cu indicele de inflaţie”, precizează minuta şedinţei de marţi a Curţii.

Mai mult, instituţia va trebui să-i plătească şi dobânda penalizatoare legală la sumele datorate de la data concedierii până la pronunţarea hotărârii definitive, precum şi 2500 de lei reprezentând cheltuielile de judecată.

CITESTE SI: Postul lui Vlad Baba de la Şcoala Populară de Arte, scos la concurs. Comisia de concurs, stabilită de şefii CJ

Rămâne de văzut dacă Şcoala de Arte se va îndrepta la rândul ei spre fostul director sau spre Consiliul Judeţean, care a adoptat organigrama „strâmtată” la porunca fostului manager. Alţi profesori au fost determinaţi să demisioneze, iar o parte dintre angajaţi au rezistat presiunilor, reclamându-l pe Vlad Baba la Parchet.

Pe de altă parte, Şcoala Populară de Arte are, de la sfârşitul săptămânii trecute, un nou director interimar, în persoana unuia dintre profesorii de acolo. Gheorghe-Ştefan Neagu ţine de 10 ani cursul de „Predarea dansului popular românesc şi a folclorului coregrafic românesc”, având o vechime în muncă de 41 de ani, dintre care 28 în învăţământ.

El va administra instituţia până la finalizarea concursului de proiecte de management. Consiliul Judeţean, în subordinea căruia funcţionează Şcoala de Arte, a decis organizarea unui nou concurs de management.

CITESTE SI: Controversatul Vlad Baba renunţă la şefia Şcolii de Arte

Amintim că numirea lui Vlad Baba ca director interimar al şcolii printr-o detaşare intempestivă de la cabinetul preşedintelui CJ Costel Alexe şi apoi obţinerea postului prin ajustarea condiţiilor de participare la concurs au fost considerate ilegale de către procurori, care i-au trimis pe amândoi în judecată alături de şeful Serviciului Resurse Umane de la CJ. 

Comentarii