Fauna din sălile de jocuri unde trebuie să fii cu ochii în patru

După ce i-a furat telefonul, i-a luat şi banii de pe punctele din slot machine

marți, 08 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 După ce i-a furat telefonul, i-a luat şi banii de pe punctele din slot machine

Un ieşean a fost jefuit până şi de punctele din aparatul de păcănele la care îşi încerca norocul. Făptaşul nu era altul decât un tânăr aşezat la aparatul alăturat şi pe care ieşeanul îl credea prieten.

În după-amiaza zilei de 6 martie a anului trecut, D.L. intrase într-un bar din zona CUG, pentru a bea şi a juca la aparatele tip slot machine. Era însoţit de Daniel Călin, pe care îl cunoscuse chiar în acea zi. După mai bine de două ore de joc, Călin s-a ridicat de la aparatul său şi s-a apropiat de scaunul lui D.L. Ochii priveau ecranul aparatului la care juca acesta, iar mâna dreaptă îi căuta în geacă. După trei încercări, a reuşit să-i sustragă telefonul Huawei P20 Pro. A ieşit câteva minute, timp în care a închis telefonul, apoi s-a întors la aparat. Abia după încă o oră, D.L. şi-a dat seama că telefonul i-a dispărut. A cerut un alt telefon şi a sunat la propriul număr, evident fără succes.

Apoi, a ieşit din sală, căutându-şi în van telefonul. Călin a profitat de ocazie şi i-a cerut operatoarei sălii de jocuri contravaloarea punctelor înregistrate de aparatul la care jucase D.L. Fata nu a observat că bărbatul cerea bani în numele altcuiva şi i-a dat cei 330 de lei. Când D.L. s-a întors în bar, a constatat că îi dispăruseră şi punctele şi a bănuit că fuseseră luaţi de Călin. Între cei doi a izbucnit cearta, întreruptă de operatoarea sălii, care i-a anunţat că chemase echipa de intervenţie. Călin a fugit înainte de apariţia paznicilor.

Călin nu a amanetat telefonul, ci l-a păstrat pentru sine. A doua zi a sunat-o pe mama fostei sale concubine folosind chiar cartela lui D.L. Abia la prânz a schimbat cartela. Hoţul a fost prins după trei luni, graţie imaginilor surprinse de camerele video ale sălii de jocuri, ca şi datelor furnizate de telefonul furat. Călin a fost trimis în judecată pentru furt calificat, infracţiune pentru care mai fusese condamnat în două rânduri.

Punând în balanţă antecedentele penale ale inculpatului cu vârsta acestuia şi posibilităţile de reintegrare socială, magistraţii Judecătoriei i-au aplicat o pedeapsă relativ uşoară, de 1 an şi 6 luni de închisoare, în regim de detenţie. Sentinţa a fost atacată de Călin în faţa instanţei superioare. Curtea de Apel a amânat ieri discutarea dosarului, pentru a acorda apărătorului lui Călin posibilitatea de a se prezenta la dezbateri.

 

 

Comentarii