Elevii creativi din Iaşi pot participa la o tabără de vară organizată de Ambasada SUA

miercuri, 27 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Elevii creativi din Iaşi pot participa la o tabără de vară organizată de Ambasada SUA

Elevii din Iaşi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani au posibilitatea de a se înscrie la competiţia desfăşurată de către American Councils for International Education, Ambasada SUA – programul Camp Kennedy, ediţia a V-a. 

Elevii pot candida la această şcoală de vară şi să se pregătească în domenii precum educaţie civică, participare activă sau leadership, ea urmând să aibă loc în luna iulie, în intervalul 15 – 21, în aproapiere de Bucureşti. Înscrierile pot fi depuse până pe data de 9 mai. Conform organizatorilor, programul îşi propune să ofere liceenilor din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin.

Participarea este gratuită, vor fi selectaţi 15 elevi dintre toţi cei care candidează şi li se va asigura cazarea, materialele şi sesiunile educative cu traineri şi invitaţi. „Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicaţi şi urmăreşte dezvoltarea leadershipului civic şi a cetăţeniei active în rândul participanţilor. Liceenii participanţi vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshop-uri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului. La finalul Şcolii de Vară, participanţii vor fi coordonaţi în vederea implementării unor proiecte locale, în comunităţile sau liceele din care provin”, au transmis reprezentanţii Ambasadei SUA în România.

Pe lângă cerinţele legate de vârstă, elevii trebuie să cunoască şi limba engleză la nivel mediu, să fie creativi, implicaţie civic, cu rezultate şcolare şi extraşcolare bune. 

 

 

Comentarii