Emoționant! Fotbaliștii, însoțiți înaintea meciurilor de câini care vor să fie adoptați

marți, 31 august 2021, 20:21
1 MIN
 Emoționant! Fotbaliștii, însoțiți înaintea meciurilor de câini care vor să fie adoptați

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Ilfov a adoptat o hotărâre prin care câinii adoptabili vor fi prezentați spectatorilor de pe stadioanele din România înaintea meciurilor din Liga 1. La intrarea pe teren, jucătorii vor fi însoțiți de câini, în speranța că aceștia vor fi adoptați, iar presiunea de pe adăposturi redusă.

Hotărârea adoptată de Consiliul Județean Ilfov joia trecută, chiar în Ziua Internațională a Câinelui, prevede încheierea unui protocol de cooperare între CJ Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal. Scopul colaborării este realizarea proiectului intitulat „Umple golul din viața ta”, prin care se dorește promovarea adopției câinilor din adăposturi.

Concret, la unele meciuri din Liga 1, Biroul Protecția Animalelor din cadrul aparatului de specialitate a CJ Ilfov va aduce la stadion câini din adăposturile publice de pe raza județului Ilfov. Înainte de unele partide, jucătorii vor intra pe teren alături de câini, care vor rămâne pe suprafața de joc până la 5 minute. Conform sursei citate, toți câinii care vor face parte din proiect sunt sociabili, deparazitați și vaccinați antirabic.

Meciurile la care acest proiect va fi pus în aplicare urmează a fi anunțate de LPF. Protocolul va dura cel mult 12 luni de la data semnării. Potrivit Protecției Animalelor CJ Ilfov, protocolul va fi semnat în această săptămână de către Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, și Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Aflați amănunte de pe gsp.ro.

Comentarii