Este Valentine’s Day! Puteți vizita expoziţia de scrisori de dragoste de la Ateneu

miercuri, 14 februarie 2018, 02:59
2 MIN
 Este Valentine’s Day! Puteți vizita expoziţia de scrisori de dragoste de la Ateneu

Urmare a „Zilei îndrăgostiţilor“, evenimentele din această săptămână de la Ateneu sunt dedicate iubirii, spectacolele având drept punct central dragostea. Se va lectura şi o colecţie de scrisori amoroase ale poetului Ion Minulescu.

Spectacolul „Éram şi Éra“, în regia lui Ovidiu Ivan, va avea premiera astăzi, de Ziua îndrăgostiţilor, la Ateneul din Iaşi. Piesa este programată pentru ora 19, urmând să fie jucată în Sala mare de spectacole „Radu Beligan“.

Evenimentele din această săptămână de la Ateneul din Iaşi sunt dedicate iubirii, spectacolele şi manifestările culturale având drept punct central dragostea. Astfel, tot pe 14 februarie, de la ora 17, „Iubirea în epistole“, o expoziţie de scrisori de dragoste, va putea fi admirată în foaierul Ateneului. Evenimentul este organizat în cola­borare cu anticarul Dumitru Gru­măzescu, care a oferit o colecţie de scrisori amoroase ale poetului Ion Minulescu. În cadrul vernisajului expoziţiei va vorbi dr. Rodica Pop, intrarea fiind gratuită.

Pe 15 februa­rie, de la ora 19, publicul ieşean va putea urmări piesa „Romeo şi Julieta making of“, un spectacol despre ce se poate întâmpla atunci când se pune în scenă capodopera shakespeariană „Romeo şi Julieta“.

Tot pe 15 februarie, de la aceeaşi oră, la Ateneul ieşean se va juca şi spectacolul de teatru „Te iubesc, TAT|“, în regia lui Iuliana Morar. Spec­tacolul se adresează adolescenţilor, dar şi celor cu sufletul tânăr.

„Peripeţiile Prinţesei Merida“, un spectacol pentru copii, va putea fi urmărit pe 17 februarie, de la ora 10, iar în aceeaşi zi, de la ora 19, „Cerere în căsătorie“, în regia lui Radu Ghilaş, va pune în scenă cunoscuta operă a lui A.P. Cehov.

Comentarii