Eveniment inedit la un colegiu ieşean: întâlnire a părinţilor de adolescenţi cu experţi în domeniu. Tema: relaţia cu copilul

luni, 13 noiembrie 2023, 23:02
2 MIN
 Eveniment inedit la un colegiu ieşean: întâlnire a părinţilor de adolescenţi cu experţi în domeniu. Tema: relaţia cu copilul

Pe 16 noiembrie 2023, începând cu ora 17:30, Colegiul „Vasile Alecsandri” din Iaşi va găzdui în sala de festivităţi evenimentul „Faţă în faţă cu (pre)adolescenţa”. 

Acesta reprezintă o oportunitate pentru părinţii adolescenţilor de azi şi de mâine de a interacţiona cu experţi din diverse domenii şi de a participa la discuţii interactive. Printre temele abordate se vor afla relaţia cu adolescentul, echilibrul personal şi cel în relaţia cu acesta, nevoile şi aşteptările adolescentului, criza de identitate, comportamentele problematice, sănătatea emoţională a acestuia, setarea limitelor şi modelele sănătoase.

La eveniment vor participa experţi din diferite domenii, printre care se numără dr. Marcel-Alexandru Găină, medic specialist psihiatrie – Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, psihoterapeut integrativ autonom şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, Eugenia Erhan, psiholog clinician autonom şi psihoterapeut integrativ specialist, Florentina Ciornea, asistent social principal la Unitatea de Primiri Urgenţe, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, Mihaela Ionescu, profesor de matematică şi director al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, Anca Hardulea, prof. consilier şcolar şi director al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Iaşi, şi Cristina Vameşu, psiholog principal şi formator în psihologie educaţională şi consiliere şcolară.

Evenimentul este deschis tuturor părinţilor interesaţi să se pregătească pentru provocările adolescenţei, indiferent de vârsta copilului sau şcoala în care acesta învaţă. Participanţii vor beneficia de explicaţii, exemple, strategii şi instrumente utile pentru gestionarea relaţiei cu adolescentul. 

Evenimentul „Faţă în faţă cu (pre)adolescenţa” este organizat în parteneriat de CJRAE Iaşi şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a răspunde nevoilor şi preocupărilor părinţilor în ceea ce priveşte vulnerabilităţile şi provocările adolescenţei. 

Comentarii